Posljednja večer

‘Sjedni, pet’: Završio Jazz Time Rijeka, pamtit će ga i publika i izvođači

Slavica Mrkić Modrić

Foto Marko Gracin

Foto Marko GracinTreću, posljednju večer 26. Jazz Timea Rijeka svojim su nastupom zaključili Denis Razumović Razz i Henry Radanović, te Vedran Ružić.


Prvospomenuti dvojac ili Razz i Henry publici u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku predočili su svoj zajednički album prvijenac imena »Urban Minority«.


S pozornice su rasuli zvuke tradicionalnog jazza protkanog urbanim izričajem, odnosno svim ljubiteljima jazza prekrasni dijalog između urbanog kontrabasa i urbanog saksofona za koje se vidi da baš kao i oni koji ih sviraju prijateljuju ne od jučer, već od djetinjstva. Na kraju nastupa pridružio im se i Tonči Grubišić na bubnjevima što je izazvalo ovacije u publici.
Kontrabasist Vedran Ružić, Pavle Miljenović (gitara) i Borko Rupena (bubanj) na festival su došli s projektom »Spiritual Market«.


Riječ je o jazz albumu okrunjenom Porinom ili o Ružićevom projektu zamišljenom kao glazbena posveta putovanjima Marka Pola. Sedam kompozicija priča priču o moreplovcu, istraživaču i vječnom putniku Marku Polu koja je popraćena i filmom čiju režiju potpisuju Ira Tomić i John Kardum.


Publika zadovoljna, umjetnički direktor Festivala također, izvođači puni usta hvale što znači da će 26. Jazz Time u povijest riječkog jazza bit upisan s opaskom »sjedni, pet«.


Foto Marko Gracin


Foto Marko GracinFoto Marko Gracin


Foto Marko Gracin