Moćna pjesma

Singl “Sjeti se”: Prva suradnja popularnog Damira Kedže i Srđana Sekulovića Skansija

Ivana Kocijan

Foto Filip Gržinčić

Foto Filip GržinčićDamir Kedžo predstavio je novu pjesmu »Sjeti se« koja prikazuje njegovu emociju i pjevanje u modernom i čvršćem, a opet toplom i intimnom svjetlu. Riječ je o prvoj suradnji Kedže i Srđana Sekulovića Skansija koji je napisao tekst, glazbu i aranžman te oduševio Damirov tim koji se na prvu zaljubio u pjesmu koje je kao stvorena za vrijeme blagdana, ljubavi i mira koje nam polako dolazi. Pjesma je dobila i videoizdanje u režiji Riječanina Filipa Gržinčića.


– Prije radijske premijere rekao sam da imam tremu. To je osjećaj koji imam kad sam sretan i jedva čekam podijeliti tu sreću s publikom. Kada nešto na čemu smo radili tjednima postaje javno i vaše, dragi moji ljudi. Ovo je pjesma u kojoj prvi put surađujem sa Skansijem, prvi spot snimio sam s Filipom Gržinčićem i počašćen sam surađivati s toliko kreativnim i jednostavnim ljudima. Zahvalan sam svom bendu koji je »Sjeti se« snimao uživo u studiju, hvala Ivelja, Zvone, Klanfar i Basara, hvala mojoj Anji koja je pjevala back vokale, poručio je Damir.
Autor pjesme Srđan Sekulović Skansi dodaje koliko je bilo izazovno snimati ovu pjesmu u vrijeme pandemije i mjera koje diktiraju nove uvjete rada.


– Lijepa stvar koja mi se dogodila u ovom distopijskom vremenu je suradnja s Damirom. Bilo je distanciranja, dezinficijensa, maski, ali na kraju smo dobili intimnu pjesmu na koju sam ponosan i koja evocira uspomenu na neka naivna vremena, rekao je.
Poseban spot Damira prikazuje u sasvim novom, jednostavnom, ali duboko emocionalnom svjetlu. Video potpisuje iznimno talentirani Filip Gržinčić za Gržinčić Creative Visuals tim. Uz Damira, u spotu se pojavljuje Leona Udović iz N model agencije.


– Za ovaj spot odabrali smo eksperimentiranje s različitim setupovima u našem studiju kako bismo emotivnu stranu pjesme dočarali prekrasnim portretnim kadrovima Damira i Leone, ali je u svemu prožeta i priča o prošlosti odnosa dvoje ljudi. Za Kedžu već otprije znam da je jako emotivan u svojim izvedbama, tako da sam jedva čekao da ove ideje pretvorimo u zbilju i jako mi je drago da je ova naša prva suradnja konačno i ostvarena, komentirao je Filip Gržinčić.