Noć muzeja u Ičićima

Šajeta otvorio zanimljivu retro izložbu: ‘Kako se nekad slušala glazba?’

Aleksandra Kućel Ilić

Šajeta je održao predavanje za učenike nižih razreda / Snimio Sergej DRECHSLER

Šajeta je održao predavanje za učenike nižih razreda / Snimio Sergej DRECHSLER

Izložba je realizirana u suradnji sa školom, u Noći muzeja, a za učenike nižih razreda Šajeta je održao i predavanje putem kojega ih je proveo kroz izložene eksponate među kojima je bilo i nekih starih stotinjak godinaIČIĆI U školi u Ičićima, opatijski glazbenik i voditelj Dražen Turina Šajeta otvorio je zanimljivu retro izložbu »Kako se nekad slušala glazba«.


Izložba je realizirana u suradnji sa školom, u Noći muzeja, a za učenike nižih razreda Šajeta je održao i predavanje putem kojega ih je proveo kroz izložene eksponate među kojima je bilo i nekih starih stotinjak godina.


Snimio Sergej DRECHSLER


Snimio Sergej DRECHSLER

Djeca iz moderne »mobitel generacije«, koja sve glazbene sadržaje mogu bez problema pronaći u svojim pametnim telefonima, na izložbi su imala priliku saznati kako su i zbog čega nastajali prvi nosači zvuka, na koje se sve načine glazba čuvala kako bi slušatelji mogli doći do nje, ali i otkriti malo više o glazbenim legendama iz našega kraja.


Zanimljivo je da je, primjerice, proslavljeni pjevač Ivo Robić živio baš u Ičićima, mjestu u kojem i danas živi član Opatijskih suvenira Duško Paro.


Ičićanski izložbeni retro party za najmlađe obuhvatio je između ostalog i stari gramofon na navijanje, stare radije, jukebox, walkman i diskman uređaje, magnetofon, kazete, CD-ove, ali i dobre, stare gramofonske ploče.


Također, Šajeta je mališanima približio eru Opatijskih festivala te bogate disco kulture na ovim prostorima.