''ZVIJEZDE''

Riječka srednjoškolka u RTL-ovom showu: Aida Tokić pjeva za preminulu prijateljicu

Ana Braškić

Foto Press RTL

Foto Press RTLRIJEKA Večeras na RTL-u počinje druga sezona showa »Zvijezde« s novim žirijem i novom voditeljicom. O sudbini kandidati odlučivat će Andrea Andrassy, Nina Badrić, Jacques Houdek, Petar Grašo i Tonči Huljić, a u ulozi voditeljice gledatelji će moći vidjeti glumicu Petru Dugandžić. Među kandidatima koji će se boriti za titulu Zvijezde u drugoj sezoni bit će i 16-godišnja riječka srednjoškolka Aida Tokić koja u glazbi pronalazi način da prebrodi sve ono loše što joj se dogodilo u životu. Aida je naime kao učenica drugog razreda osnovne škole doživjela buling, a suočila se i sa smrću prijateljice koja ju je jedina razumjela i pomagala joj.


Priznala je da joj je taj događaj promijenio život i dao snage da ide dalje i pomaže ljudima. Aida je produkciji showa »Zvijezde« otkrila da je doživjela kliničku smrt i da joj se se tada »javila« prijateljica i dala joj snage da nikad ne odustaje. Zato sada sve što radi posvećuje svojoj preminuloj prijateljici. Aida se osim pjevanjem bavi i humanitarnim radom, a riječka publika njen je talent mogla upoznati kao pobjednicu trećeg po redu, festivala mladih RiSONGić, održanom povodom šestog rođendana ZTC-a.


– Mogu reći da je glazba moj život, glazbom se bavim od pete ili šeste godine kada mi je mama kupila prvi mikrofon s kojim sam šetala po kući. Istina, bilo je trenutaka kada sam htjela odustati, ali moja prijateljica koje nažalost više nema, me gurala u to. I onda sam shvatila da kad god sam tužna, sretna ili bilo što, glazba je oko mene, jednostavno ne mogu bez nje, glazba mora biti dio mog života, kazala je Aida za portal Stilueta.


Za nju će pjesmu napisati Sandro Bastiančić, član ovogodišnjeg žirija riječkog talent showa, a upravo ona bila je njegov favorit. – Razlog zbog kojeg sam navijao za nju su predivan glas, prekrasna pojava i karakter te ono najbitnije, što je izabrala Meri Trošelj i njezinu pjesmu. Inače uvijek postoje neki, kako bih to rekao, klišeji koje djeca pjevaju, no Aida je izabrala nešto drugo i to me osvojilo na prvu, a pogotovo zato jer pjeva Meri Trošelj bolje od nje same, izbor i to ne najpoznatije njene pjesme već u samom startu puno su rekli o Aidi. A autorska pjesma bit će prikladna s lepršavom tematikom, kazao je nakon Aidine pobjede na RiSongiću za portal Stilueta Sandro Bastiančić, kantautor, član i pjevač grupe En Face.

A kakav će Aida dojam ostaviti na peteročlani žiri Zvijezda doznat ćemo u jednoj od sljedećih emisija.