"Fire Fight Australia"

Queen po prvi puta replicirao set listu s Live Aida: Uključili i snimku Freddieja Mercuryja

Sanda Milinković

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia Commons

Uključili i snimku Freddieja Mercuryja s originalnog Live Aid koncerta.Queen i Adam Lambert replicirali su po prvi puta legendarnu playlistu s Live Aida iz 1985. godine na humanitarnom koncertu “Fire Fight Australia”, prenosi Rolling Stone.


Bend je na dan koncerta zadirkivao obožavatelje, napisavši na društvenim mrežama: “Idući set od šest pjesama uključuje ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Radio Ga Ga’, ‘Hammer To Fall’, ‘Crazy Little Thing Called Love’, ‘We Will Rock You’ i ‘We Are The Champions’, nadaleko poznatih kao jedan od najboljih nastupa uživo u povijesti!”.


Set od dvadeset i dvije minute uključio je i snimku legendarnog Freddieja Mercuryja s originalnog Live Aid koncerta. Snimka prikazuje njegov jedinstven način na koji je angažirao publiku tijekom nastupa, a u animaciju se uključila i publika sa stadiona u Sydneyju. Isječak je uključio i Mercuryjev dobronamjerni “Odje****”. 
Ubrzo nakon rasprodane gaže “Fire Fight Australia” kojom su se prikupljali novci za “National Bushfire Relief” i katastrofalne požare na kontinentu, kultni engleski bend objavio je i nekoliko pjesama s koncerta na YouTubeu.