CD i Blu-ray

Prolazi sve, samo Jimmy Stanić ne: Legendarni glazbenik ima novi koncertni album sa Zagrebačkom filharmonijom

Ante Peričić

Foto Josip Mišković

Foto Josip Mišković

Staniću je uručeno i posebno priznanje – uokvirena ploča "Prolazi sve" i to povodom pedesete obljetnice od izdavanja albuma!“Neugodno mi je, ne volim kada me netko previše hvali”, kazao je naš legendarni glazbenik, pjevač, gitarist i kontrabasist Stjepan Jimmy Stanić na današnjem predstavljanju live CD-a i Blu-ray izdanja njegova koncerta sa Zagrebačkom filharmonijom “Prolazi sve”.


Dirigent Josip Cvitanović, ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Bock i direktor Croatia Records-a Želimir Babogredac podijelili su s publikom svoje ogromno oduševljenje s našim izvanrednim glazbenikom.


Foto Josip Mišković
“Diskografija je prolazila kroz razne periode, a mi smo posljednjih pet godina ušli u ozbiljno razdoblje u kojem stavljamo na pijedestal one koji imaju što za reći.


Takvi trebaju dobiti šansu i da govore i da pjevaju, a jedan od te vrste je zasigurno i naš Jimmy Stanić, čovjek koji je toliko dugo prisutan u ovome poslu i čovjek koji taj posao sva ta desetljeća obavlja na poseban i fantastičan način.


Foto Josip Mišković


Zaslužuje on sve, a pogotovo ovaj koncertni album koji mene, kao izdavača, izuzetno veseli”, kazao je direktor CR-a Babogredac.


On je Staniću večeras uručio i posebno priznanje – uokvirenu ploču “Prolazi sve” i to povodom pedesete obljetnice od izdavanja albuma!


Foto Josip Mišković


Iz Croatia Records-a podsjetili su i na činjenicu da je Stanić svoj prvi singl snimio 1954. godine. Stanić je, zajedno sa svojom voljenom suprugom i kolegicom Barbarom Stanić, izveo nekoliko pjesama iz njegova nevjerojatna opusa, ispričavši tom prilikom i jednu zanimljivu anegdotu.


“Kada je Krešo Golik snimao naš čuveni film ‘Tko pjeva zlo ne misli’ ja sam bio predviđen da glumim Fulira, umjesto Relje Bašića, ali sam morao ići na turneju po SSSR-u.


Foto Josip Mišković


Imao sam već potpisan ugovor, a radije bih da sam bio u tom filmu”, kazao je Stanić otpjevavši potom pjesmu “Noćas” iz spomenutog kultnog filmskog uratka.


Barbara Stanić kratko je odgovorila da su suprugu Jimmyju i njoj draže klupske pozornice nego one velike, a plan za budućnost vrlo je jednostavan – sljedeće godine nastup prvo u Lisinskom, a potom u nekom rock klubu.


Stanić je definitivno naša glazbena legenda, nezaustavljiv i u 94.-oj godini života; riječ je o zagrebačkom brendu i muzičkoj ikoni.


Foto Josip Mišković


S tim se slaže i struka, pa je Bock kazao kako Hrvatska ima malo glazbenih legendi, a Stanić spada u tu skupinu i to ne samo u hrvatskim, već i u europskim okvirima, dok je Cvitanović izrazio svoje zadovoljstvo što ima priliku surađivati s glazbenim bardom.


Predstavljanju CD-a pridružile su se i brojne kolege Jimmyija Stanića poput Gabi Novak i Mire Ungara što ne čudi.


Čast je, privilegija i užitak slušati i gledati Jimmyja Stanića, čovjeka čijoj se energiji valja diviti, glazbenika koji će nas, svojim prepoznatljivim vokalom, svakoga puta pozitivno iznenaditi.