Nastup za pamćenje

Preslušajte album ‘Uživo u Kastvu’ na YouTube kanalu Muške klape Kastav

Portal Novilist.hr

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Nominacija za Porin 2019. zasigurno je razlog više zbog kojeg možete pogledati i uživati u našem koncertnom albumu, poručuju iz Klape Kastav

KASTAV Od danas, na YouTube kanalu Klape Kastav moguće je pogledati koncertni album Uživo u Kastvu Klape Kastav ostvaren u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i njihovim šef-dirigentom Sinišom Leopoldom u izdanju Aquarius recordsa iz Zagreba.Album je nominiran za hrvatsku glazbenu nagradu Porin 2019. u kategoriji broj 20 Najbolji album pop-folklorne glazbe.

Inače, Uživo u Kastvu je šesti po redu album Klape, a u objedinjenom proizvodu sadrži audio i video snimku (CD i DVD) uspješnog koncerta More, nebo, zemja kojeg su Kastavaci organizirali u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Koncert je održan 5. srpnja 2017. godine na kastavskoj Crekvini u okviru programa 26. Kastafskega kulturnega leta u povodu obilježavanja 25. obljetnice neprekidnog i uspješnog rada Klape Kastav te koncertnog predstavljanja istoimenog studijskog albuma posvećenog repertoaru skladanog na temelju čakavštine Sjevernojadranskog primorja.


Na zajedničkom koncertnom albumu Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom maestra Siniše Leopolda nastupaju i gosti: Ženska klapa Kastav, Damir Kedžo i gitarist Nenad Vidaković.


Glazbeni producenti albuma su Saša Matovina i Ivan Popeskić, tonski snimatelj je Igor Sušanj, dok tonsku obradu i mastering potpisuje Ivan Popeskić. Koristeći fotografije Biserke Dunić i Roberta Kalčića, likovno rješenje omota albuma osmislio je Robert Krančić.
– Nominacija za Porin 2019. zasigurno je razlog više zbog kojeg možete pogledati i uživati u našem koncertnom albumu, poručuju iz Klape Kastav.


Album je u cijelosti moguće preslušati OVDJE.