Tužna vijest

Preminuo Slavko Kesar-Braco, legendarni basist riječke grupe 777

Ivana Kocijan

Foto Kigo

Foto KigoRIJEKA – U Kastvu je jučer, u 61. godini, od posljedica teške bolesti preminuo Slavko Kesar-Braco, posljednji basist poznate riječke grupe 777.


– Braco je bio odličan glazbenik, vrsni basist, dobar pjevač i osoba koja je volila glazbu i gotovo sve vezano za struju i elektroniku, od TV aparata, do elektroautomobila, kamera, reportažnih kola, miksera… Rođeni Slavonac, kao vrlo mlad zaljubio se u Kvarner i ovdje je živio do kraja svoga života.


Prvo se doselio na Lošinj gdje je bio dio stvaranja najboljih glazbenih bendova tog otoka, a u devedesetima se seli u Rijeku gdje ulazi u zadnji sastav jedne od najpoznatijih hrvatskih bendova 777.
U popularnim sedmicama svira do kraja, a kada je sastav prestao s postojanjem, Braco je postao šef tehnike RI TV-a te je sa svojim znanjem napravio to da je RI TV imao najbolji ton i sliku od svih lokalnih televizija 2000. godine, govori njegov dugogodišnji prijatelj i suradnik Leo Pavela.


On podsjeća kako je nakon RI TV-a, Kesar zajedno sa suprugom Dalidom, posljednjom pjevačicom grupe 777, ponovno pokrenuo privatni biznis i to prvu kabelsku televiziju u Kastvu Kabel Kanal koja je danas postala okosnica vrhunskog televizijskog i internetskog signala u Kastvu, u Opatiji, Bakru i Rijeci.


– Braco je imao još mnoge planove, stvaranje jedne zabavno glazbene TV-kuće u Opatiji, povratak Opatijskog festivala kao najvažnijeg festivala u Hrvatskoj. Braco se borio za urbanu glazbu, tehničku pristojnost u eteru pa je odavno tražio od svih velikih TV kuća da moraju prijeći na HD emitiranje, kao Italija, Njemačka, Slovenija, zaključio je Pavela.


Posljednji ispraćaj Slavka Kesara bit će sutra u 15 sati na kastavskom groblju.