Glazbena poslastica

Premijera spota pulskog glazbenika Sandra: Pogledajte video za pjesmu “Mrak”

P. N.

FOTO/Sandro, spot za pjesmu "Mrak"

FOTO/Sandro, spot za pjesmu "Mrak"

Iako mračnog naziva ova pjesma je sve, samo to ne!Nakon što se predstavio svojim prvim samostalnim singlom „Izgubljen sjaj“, sjajni pulski glazbenik Sandro donosi nam svoj drugi singl „Mrak.“


Iako mračnog naziva ova pjesma je sve, samo to ne!


„Mrak“ je himna svih onih malih i velikih privatnih ratova koje vodimo unutar sebe. Ovi izuzetno osobni stihovi nastali su u mračnom periodu mog života kada je najlakše bilo dignuti zidove oko sebe i sakriti se u svoj mrak – nekakvu iskrivljenu utopiju gdje me ništa nije moglo iznenaditi ni povrijediti. Kako je vrijeme prolazilo, počeo sam shvaćati koliko me uništavala tasuhoparna rutina u koju sam se čvrsto ugnijezdio. Kada si prečesto sam sa svojim mislima, s vremenom njihov šapat postaje buka koju je sve teže i teže podnijeti, a oko vas ne postoji nitkotko će ih saslušati i upravo to se meni dogodilo”, objašnjava Sandro.

“Samoća je postala navika, ali ona iscrpljujuća, štetna i prije svega nepotrebna. Najteže je bilo iskoračiti i prepustiti se raznim potencijalnim opasnostima i rizicima od razočarenja, povrjeđivanja ili neuspjeha, no upravo to suočavanje čini nas jačima i formira kao osobe. Nepredvidljivost života često nas zna šokirati, pozitivno ili negativno, ali u mom slučaju pokazala se kao kompas koji me, uglavnom, dobro vodi. Da, ponekad znam skrenuti s puta, kao i svi…ali malo prodrmam kompas i nastavim dalje. Hrabro. Bez ikakvog saznanja o tome što sutra donosi. Ali to mi više ne smeta. Jer život je lijep. I ja mu se radujem iz dana u dan“, zaključio je Sandro.
Za tekst i glazbu je zaslužan Sandro, dok je na aranžmanu radio zajedno s Klaudijom Racan Ukošić i Marijanom Jelenićem. Na klavijaturama je Klaudija Racan Ukošić, Kristina Sponza svira violinu. Akustičnu gitaru svira Marijan Jelenić, električnu Miran Ribarić, dok je na bas gitari Dean Vitasović. Za back vokale se pobrinuo Sandro, kao i za glazbenu produkciju. Na snimci je radio Marijan Jelenić, a miks i mastering Perica Šuran. Sve je snimljeno u studiju Partyzan u Puli.


Pjesmu prati i zanimljiv spot na kojemu je radio iznimno talentirani mladi redatelj Paolo Gentilini koji je i ovoga puta pjesmi dao svoj sugestivni pečat, te spotom gotovo filmski ispričao mističnu, nadnaravnu priču o dva kralja u svojim kraljevstvima čiji se usamljeni životi konstantno isprepliću.


Unatoč samoći, odnosno mraku u kojem vladaju, pojavljuje se nada u obliku polarnog svjetla koja ih, poput prije spomenutog kompasa, vodi i nagovještava da bi uskoro moglo doći do potencijalnog susreta što bi za njih značilo prestankom samoće i vladavinu u nekom boljem, ljepšem kraljevstvu. Spot dodatno krase i dvije prekrasne ručno izrađene krune mladog i talentiranog dizajnera Davora Ivaneca.


Kako Sandro kaže „Iako je pjesma nastala u mračnom razdoblju mog života, svi ovdje spomenuti ljudi maksimalno su je osvijetlili, te kao krijesnice olakšali ovaj glazbeni put kojim kročim.


Neizmjerno sam Vam zahvalan što ste uz mene – kako u svjetlu, tako i mraku.“


Dajte si trenutak vremena i poslušajte „Mrak“ koji je zaista mrak od pjesme!