Svečanost u Zagrebu

Predstavljen glazbeni spot ‘Dražen – za sva vrimena’

Hina

Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto Dalibor Urukalovic/PIXSELL

»Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla »Okovani Amadeus« čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine« , rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuziklZAGREB Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u utorak je predstavljen glazbeni sport »Dražen – za sva vrimena» posvećen košarkaškom virtuozu Draženu Petroviću koji je prije 26 godina izgubio život u prometnoj nesreći u Njemačkoj.


»Spot, čiji su autori Stanko Šarić, Dražen Runje i Antonio Zadro, predstavljen je povodom 55. rođendana Dražena Petrovića i on je samo najava glazbenog mjuzikla »Okovani Amadeus« čija će premijera biti na sljedeći Draženov rođendan, 22. listopada 2020. godine« , rekao je Ivica Krajač koji je napisao libreto za mjuzikl inspiriran, po njegovim riječima, ne samo Draženovom veličinom i njegovim tragičnim krajem nego i Eshilovom antičkom tragedijom ‘Okovani Prometej’. »Time smo željeli reći da je Dražen bogovima sporta ukrao košarkašku lopti kao što je Prometej bogovima ukrao vatru i donio je ljudima«, kazao je Krajač.


Autor pjesme »Dražen za sva vremena« je poznati glazbenik Stanko Šarić, dok je producent spota, koji je snimljen u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović i u Hrvatskom narodnom kazalištu, Antonio Zadro.
»Draženov put preko Šibenke, Cibone, Reana, NBA i hrvatske košarkaške reprezentacije je manje-više poznat i valoriziran, ali ono što treba razotkriti su svi oni ključni životni trenuci koji određuju konačan smjer i put kojeg je nemoguće razabrati iz zbroja osvojenih titula i naslova, a ovaj projekt ima za cilj otkrivanje pogleda iz Draženove perspektive kroz mjuzikl suvremene antičke tragedije s glazbom«, rekao je predstavljajući projekt autor scenarija Dražen Runje.


»Siguran sam da moj Dražen nije mogao ni zamisliti da će na njegov 55. rođendan njegov život biti pretvoren u umjetničko djelo«, kazala je Draženova majka Biserka Petrović.


Svečanom predstavljanju glazbenog spota »Dražen – za sva vrimena« nazočili su brojni uglednici iz sportskog života Hrvatske predvođeni predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatkom Matešom, ali i veleposlanica Litve Jurate Raguckiene i veleposlanik SAD Robert Kohorst.