Oproštaj od velikana glazbe

POSLJEDNJI NASTUP ŠABANA ŠAULIĆA: Ovaj video snimljen je samo tri sata prije njegove smrti

P. N.

snimio Biser Todorov / wikipedia

snimio Biser Todorov / wikipedia

Ovaj pjevač, naime, bio je jedna od najvećih estradnih zvijezda narodne muzike, a njegova smrt ražalostila je na desetine i stotine tisuća njegovih obožavatelja.Povodom smrti velikog pjevača narodne glazbe Šabana Šaulića, koji je smrtno stradao rano jutros u prometnoj nesreći u Njemačkoj, njegova obitelj oglasila se priopćenjem u kojem se zahvalila na mnogobrojnim izrazima sućuti, koji su joj stigli iz svih krajeva svijeta.


Ovaj pjevač, naime, bio je jedna od najvećih estradnih zvijezda narodne muzike, a njegova smrt ražalostila je na desetine i stotine tisuća njegovih obožavatelja.


– S velikim bolom i neizmjernom tugom obavještavamo vas da je danas prestalo kucati veliko srce i da je utihnuo najljepši glas regije, kada nas je napustio suprug, otac, deda, kum i prijatelj Šaban Šaulić. Ljubav kojom je nesebično darivao sve oko sebe utkao je i u svoje pjesme i naša želja je da tako ostane i upamćen, kao veliki umjetnik, neponovljivi pjevač, ali prije svega divan čovjek! Obitelj Šaulić se zahvaljuje svima na izrazima sućuti i molimo javnost da i u ovim teškim trenucima dostojanstveno sačuvamo uspomenu na Šabana, stoji u priopćenju koje za javnost dala obitelj poginulog pjevača.
Bogdan Markata, menadžer koji je organizirao nastup Šabana Šaulića u Njemačkoj, govorio je pak o pjevačevoj borbi za život u njemačkoj bolnici.


– Liječnici su ga pokušali vratiti u život, ali nisu uspjeli. Umro je od bolnici, od srčanog udara. Srce ga je izdalo. Bio je kao i uvijek dobro raspoložen i ništa nije govorilo što se sprema. Na žalost, takva je bila sudbina, rekao je Markata.


U međuvremenu, na Youtube platformi objavljene su i video snimke posljednjeg nastupa Šabana Šaulića, snimljene samo nekoliko sati prije njegove tragične smrti.