Novi uspjeh

Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice obogatio kolekciju trofeja

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

Koreografija »Welcome To Noterdame« plesačima u dobi od 8 do 25 godina donijela je priznanje međunarodnih stručnjakaRIJEKA Plesni klub Dance Queen iz Kraljevice koji je za svoje brojne uspjehe u zemlji i inozemstvu nedavno osvojio godišnju nagradu Primorsko-goranske županije, ovih je dana dodatno obogatio svoju kolekciju mnogobrojnih trofeja. Naime, upravo su plesači Dance Queena pobjednici gala večeri natjecanja International Dance Competition koje je održano prošlog tjedna u Zagrebu.


– Ta je nagrada prije svega donijela veliku radost za naših 56 plesača u dobi od 8 do 25 godina koji su izveli pobjedničku koreografiju »Welcome To Noterdame«. Naravno, donijela nam je i priznanje međunarodnih plesnih stručnjaka koji su također renomirani suci, ali i novčanu nagradu od 2500 tisuće eura, rekla je Marija Španja koja zajedno sa sestrom Sandrom Ložnik Videčak Glad vodi ovaj uspješan plesni klub.


Kako doznajemo, nastup u Gala večeri bio im je velika želja, a osvojena nagrada jako ih je razveselila.– Kada smo se prijavili na natjecanje, znali smo da će se birati dvadeset najboljih koreografija natjecanja i cilj nam je bio izboriti ulazak u programu »Gala Night« i konkurirati glavnoj nagradi. Ali nismo ni slutili da ćemo osvojiti glavnu nagradu i sudjelovati u Gali sa čak šest koreografija. Na Galu smo se nominirali s osam koreografija, a od toga smo zbog pravila morali izbaviti dvije koreografije, dodala je Španja. No, to nije sve. Plesači kraljevičkog Dance Queena iz Zagreba su se vratili s još čitavim nizom priznanja.– Mi smo u natjecanju sudjelovali s 150 plesača i svim klupskim natjecateljskim koreografijama. Naši plesači osvojili su 26 zlatnih, 15 srebrnih i 8 brončanih medalja te 8 nominacija koreografija za najbolje koreografije cijelog natjecanja. Konkurencija je bila zbilja velika i kvalitetna iz mnogobrojnih zemalja. Inače, radi se o velikom međunarodnom natjecanju na kojem je sudjelovalo više od 12 tisuća plesača iz preko više od 20 država Europe i svijeta, zaključila je Španja.