"Ja u meni"

Plesni ansambl Ri Dance otvorio Ljeto na Gradini: “Zastani, udahni, sve što te mori u vjetar ispusti…”

Mirna Šumberac

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Petnaesto izdanje tradicionalne manifestacije započelo je uz pridržavanje uputa Stožera Civilne zaštiteU nedjelju navečer otvoreno je petnaesto izdanje tradicionalne manifestacije Ljeto na Gradini. U nju nas je uveo magični nastup plesnog ansambla Ri Dance koji se sastojao od tridesetak plesača i plesačica koji su nam ispričali priču nazvanu »Ja u meni«.


Spoj plesa, glazbe, teatra, svjetlosti i poezije ispunio je svježu ljetnu večer i kontemplativno djelovao na promatrače koji su zasigurno kao i pola planeta umorni od »koronaatmosfere«.


»Zastani, udahni, sve što te mori u vjetar ispusti…« – poručeno je na ulasku u ovaj snoviti performans koji se sastojao od šest tematskih punktova. Svaki od njih sadržavao je plesnu koreografiju koja je uz glazbu, poetsku naraciju jedne od plesačica i igru svjetlosnih efekata uzastopce ponavljana tako da su i gledatelji koji nisu došli na sam početak mogli sudjelovati u priči.


Foto: Vedran Karuza


Foto: Vedran Karuza


Foto: Vedran Karuza
Potaknuti situacijom koja je zadesila svijet i ostavila dubok trag, plesači i plesačice na sebi su se svojstven način – kroz ples i pokret, osvrnuli na iskustvo koje nikog nije zaobišlo.


Atmosfera je, tradicionalno, bila začinjena svjetlošću tisuća svijeća koje su ispunile prostor Nugentovog parka.
Za nastup je zaslužan umjetnički tim – Dolores Bugarin, Pavla Pinezić, Andrea Šikljan, Larisa Štefančić i Hela Žuljević.


Iako se manifestacija otvaranja Ljeta na Gradini održala u ponešto izmijenjenom izdanju od onog na koje smo navikli, izgleda da COVID-19 nije utjecao na entuzijazam građana. Manifestacija je održana uz obvezno pridržavanje uputa i preporuka koje propisuje Stožer Civilne zaštite.


Organizatori su tako zahtijevali, zbog opreznosti, da se prije ulaska posjetitelji potpišu i ostave svoj broj mobitela. Otvorenje je i ove godine okupilo gledatelje koji nisu skrivali zadovoljstvo sudjelujući u priči što su iskazivali čestim aplauzima.


Podsjećamo da je ulaznice za sljedeća događanja na Gradini moguće kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini te u Dallas Music Shopu u Rijeci, no preporuka je da se karte kupuju online i to na stranici mojekarte.hr.


Sve informacije vezane uz manifestaciju moguće je pronaći na njezinim društvenim mrežama i web-stranici trsatskagradina.com.