Sotheby's

Plastična kruna slavnog repera: Nosio ju je na povijesnoj fotoseansi, tri dana prije nego što je ubijen. Koštala je šest dolara, a pogledajte za koliko je prodana

Hina

foto: Reuters

foto: Reuters

Kruna je postigla gotovo dvostruku cijenu od procijenjene, jer je Sotheby's očekivao 300.000 dolara.Bila je dio dražbe na temu hip-hopa na kojoj su se nudili predmeti povezani s poviješću tog pokreta.NEW YORK – Plastična kruna kupljena za samo 6 dolara, no koju je na povijesnoj fotoseansi nosio njujorški reper Biggie Smalls ili Notorious B.I.G. prodana je na dražbi kuće Sotheby’s za 594.750 dolara u New Yorku.


Plastičnu krunu zapravo je sve do prodaje čuvao Barron Claiborne, fotograf koji je odradio foto seansu za časopis Rap Pages na Manhattanu 6. ožujka 1997., samo tri dana prije nego što je Biggie ubijen u Los Angelesu.


Kruna je postigla gotovo dvostruku cijenu od procijenjene, jer je Sotheby’s očekivao 300.000 dolara.Bila je dio dražbe na temu hip-hopa na kojoj su se nudili predmeti povezani s poviješću tog pokreta.
Već nekoliko godina, velike aukcijske kuće organiziraju prodaju donedavna neuobičajenih predmeta koje rado kupuje nova generacija kolekcionara, od rijetkih tenisica do skateboarda.