Radio Dalmacija

Pjevač benda BluVinil: ‘Na koncert smo išli i kamionom, sjedili smo na kupusu’

P. N.

Imat ćemo iza Nove godine jedno iznenađenje, a službeni singl izlazi krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca, kaže Matej NakićFrontmen odličnog novog benda BluVinil Matej Nakić u Večernjem showu s Giulianom na Radio Dalmaciji otkrio je zašto ne voli pisati pjesme o ljubavi, a doznali smo i da su na jedan koncert stigli kamionom u kojem su sjedili na kupusu.


Život glazbenika podrazumijeva i brojna putovanja do odredišta koncerata, a neke vožnje su posebno zanimljive.

 


 


‘Išli smo svirati u Zadar i u zadnji čas nam je otkazan prijevoz. Srećom, moj dovitljivi rođak na pijaci u Zadru je našao nekoga tko nas je za 300 kuna dovezao, u nekom kamiončiću. Sjedili smo otraga na kašetama kupusa, imali smo osjećaj da će nam netko organe uzeti’, prisjetio se Matej Nakić.


Tomislav Dugandžić koji potpisuje spot za BluVinilovu pjesmu ‘Apaši’ ispričao je anegdotu sa snimanja:


‘Penjali smo se u nekim tenisicama na brdo koje je bilo veće nego što sam im rekao i usput nosili instrumente, a kad smo se popeli na vrh počela je padati kiša. Jedva smo se sklonili ispod nekih stijena, ali brzo je sve prestalo i dobili smo najljepši zalazak sunca ikada kao kadar. Isplatilo se.’


Giuliano im je pohvalio spotove, a zanimalo ga je pokušavaju li izgraditi, osim glazbenog, i svoj imidž kad je stil odijevanja u pitanju.


‘Ne radimo ništa s predumišljajem, sve radimo iz zabave kao kontru video spotovima koji se danas izbacuju. Tipa žena hoda po rivi i svi je gledaju, to je sra*e’, odgovorio je Matej.


Drugačiji su od drugih i zahvaljujući pjesmama socijalne tematike.


‘Ma ne možemo pjevati o ljubavi jer je to postalo toliko opće mjesto, nema više smisla nikakvog. Potrebno je puno truda za napraviti dobru ljubavnu pjesmu, kad dođe, dođe’, rekao je Matej i najavio:


‘Imat ćemo iza Nove godine jedno iznenađenje, a službeni singl izlazi krajem drugog ili početkom trećeg mjeseca.’