Nakon odgođene Eurovizije

Ovogodišnji favorit s viralnim hitom „Think About Things“ Daði Freyr vraća se sljedeće godine po pobjedu

P. N.

Foto: Youtube

Foto: Youtube

„Think About Things“ postala je veliki viralni hit, strimana u međuvremenu 75 milijuna puta, a spot na Youtubeu pogledan je 20 milijuna putaEurovizijsko natjecanje 2010. godine trebalo se održati u Rotterdamu u dvije polufinalne i finalnoj večeri između 12. i 16 svibnja. Kao što je poznato, zbog epidemije koronavirusa čitava je stvar otkazana i pitanje je hoće li ovogodišnji pobjednici nacionalnih natječaja dobiti priliku predstavljati svoju zemlju na završnom natjecanju.


Za jednog je upravo potvrđeno da hoće, NME doznaje da će Daði Freyr s Islanda ponovno biti u konkurenciji i nastupiti pred publikom 2021. godine. Ali to prema objavljenim propozicijama neće moći učiniti s ovogodišnjom pjesmom  „Think About Things“. Ovo bi i u okvirima eurovizijskih vijesti bio minoran podatak da Daði Freyr nije bio veliki favorit ove godine. I ne samo to. „Think About Things“ postala je veliki viralni hit, streamana u međuvremenu 75 milijuna puta, a spot na Youtubeu pogledan je 20 milijuna puta. Usput, pjesmu su kao jednu od omiljenih javno označile neke velike face iz svijeta šou biznisa poput Russella Crowea i Jennifer Garner. Nećemo reći da je ova pjesma privukla najveću pažnju još tamo od ABBE i njezinog nastupa na Euroviziji s „Waterloo“, ali ne sjećamo se mnogo pjesama s Eurovizije koje su podigle toliku prašinu.


“Think About Things je promijenila moj život, nisam ni sanjao da će pjesma steći toliko poklonika. Moram reći da sam vrlo zahvalan na perspektivama koje mi je otvorila“, rekao je Freyr.
„Think About Things“ u sebi ima sve što je potrebno za hit: catchy pop melodiju umotanu u celofan neodoljivog nu disco ritma, sjajnu produkciju i karizmatičnog pjevača. Osim što ima ugodan glas, Daði Freyr je i neobična pojava s dugom kosom i svojih 2,08 metara visine. Izgleda da mali Island poslije Bjork, GusGus, Kaleo, Retro Stefson, Sigur Ros, Of Monsters and Men…, ima još jedan adut u nizu za osvajanje svjetske glazbene scene.