Apsurd u vrijeme korone

Organizatorima koncerata po 30 tisuća kuna kazne zbog nepridržavanja epidemioloških mjera. Organizatorima Festivala slobode – ništa

P. N.

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Ilustracija: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

S druge strane, organizatori koncerata u MSU mjerili su posjetiteljima temperaturu na ulazu i bitno smanjili broj ulaznica.Organizatori festivala Drito iz MSU, odnosno koncerata Pips Chips & Videoclipsa, Nipplepeoplea i Ide Prester u otvorenoj, nenatkrivenoj garaži Muzeja suvremene umjetnosti dobili su za sva tri ova programa prekršajne kazne od po trideset tisuća kuna, zato jer su se neki od posjetitelja gurali u prvim redovima ne poštujući distancu.


Objavio je to Večernji list, navodeći kao kontrapunkt takozvani Festival slobode održan na Trgu bana Jelačića, gdje su se prosvjednici gurali, bez maski i bez poštivanja drugih epidemioloških mjera, štoi je prošlo nekažnjeno.


Štoviše, pomoćnik ministra unutarnjih poslova Damir Trut na N1 televiziji izjavio je da su se sudionici takozvanog Festivala slobode pridržavali epidemioloških mjera, iako su oni upravo protiv tih mjera prosvjedovali i nije im palo na pamet nositi maske ili držati distancu.
S druge strane, organizatori koncerata u MSU mjerili su posjetiteljima temperaturu na ulazu i bitno smanjili broj ulaznica. Iako u prostor može stati tisuću ljudi, oni su tiskali 700 ulaznica, ali to ih očigledno nije spasilo da ne dođu na udar zakona.


.