Posljednji ispraćaj

Oproštaj od velikana glazbe: Rajko Dujmić bit će sahranjen idućeg četvrtka

Sandy Uran

Foto HDS

Foto HDS

Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djelaZAGREB – Nakon što je doživio tešku prometnu nesreću u Ravnoj Gori proslavljeni hrvatski kantautor Rajko Dujmić 4. kolovoza podlegao je ozljedama u riječkom KBC-u. Posljednji ispraćaj spiritus movensa Novih fosila, dobitnika Porina za životno djelo te autora brojnih glazbenih hitova kao što su »Plava košulja«, »Tonka«, »Ključ je ispod otirača« bit će 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu.


Tim povodom oglasila se i njegova obitelj koja se ovom prigodom zahvalila kazavši:


– Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi.
Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost. Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Navedeno je i da će datum komemoracije biti naknadno objavljen.