Izgubljena snimka

Objavljena solo verzija pjesme “Time” Freddyja Mercuryja: “Freddie bi ju obožavao. Predivna je i on ju zaslužuje”

P. N.

Foto: YouTube/Screenshot

Foto: YouTube/Screenshot

Samo uz pratnju klavira, pokojni frontmen Queen-a pjeva jednostavniju verziju pjesme koju je snimio kao solo umjetnik s britanskim glazbenikom, tekstopiscem i producentom Daveom Clarkom za istoimeni britanski mjuzikl "Time"Dosad neviđena snimka Freddieja Mercuryja premijerno je prikazana na BBC Radiju 2, nakon što se za njom desetljećima tragalo.


Samo uz pratnju klavira, pokojni frontmen Queen-a pjeva jednostavniju verziju pjesme koju je snimio kao solo umjetnik s britanskim glazbenikom, tekstopiscem i producentom Daveom Clarkom za istoimeni britanski mjuzikl “Time”.


Nova verzija objavljena je pod punim nazivom “Time Waits For No One”. U verziji objavljenoj u to vrijeme Freddie je imao desetke pratećih vokala. No, Clark je godinama smatrao da je solo izvedba bila magična, prenosi BBC.
“Kad smo je prvi put snimili, otišli sam na Abbey Road i prošli smo ju samo s Freddiejem i klavirom. To je bila magija”, rekao je Clark za Radio 2.


Nakon dugog traganja, Clark je pronašao demo snimku 2017. godine. Nakon što je izolirao Mercuryjev glas, doveo je originalnog klavijaturistu Mikea Morana da ponovo snime pijanističku izvedbu.


Clark je novu verziju opisao kao “magičnu izvedbu”, dodajući kako je “okusio svaku riječ”.