Prva godišnjica smrti dubrovačkog maestra

Sjećanje na Đela Jusića: Poznata imena otpjevala legendarnu “La musica di notte”

Ivana Kocijan

Sjećanje na Đela/YouTube Screenshot

Sjećanje na Đela/YouTube Screenshot

Njegov sin Đelo jr. okupio ih je zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestromPosljednjeg dana svibnja obilježava se prva godišnjica smrti velikog maestra Đele Jusića. U povodu tog tužnog dana mnogi su se njegovi prijatelji, kolege i suradnici odazvali da u ovim otežanim uvjetima izazvanim pandemijom, zapjevaju antologijsku pjesmu »La musica di notte« i tako još jednom odaju počast tom glazbenom velikanu.Maestro Đelo Jusić je skladatelj koji je svojim velikim opusom vrlo širokog spektra, od dječje i sakralne glazbe, filmske, kazališne, zabavne, klapske, instrumentalne, te klasičnih djela, ostavio bogato kulturno nasljeđe. Njegove vedre note njegov su prepoznatljiv rukopis prepoznat u cijelom svijetu, a mnoge njegove skladbe postale su evergreeni. Pjevaju ih sve generacije.


Poseban naglasak u svojim skladbama davao je prepoznatljivom dubrovačkom glazbenom izričaju. Radio je s mnogim uglednim glazbenicima te su se stoga mnogi s velikim poštovanjem i radošću odazvali pozivu da daju dio sebe i njemu u čast otpjevaju pjesmu »La musica di notte«.

Njegov sin Đelo jr. okupio ih je zajedno s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom i u sjećanje na oca složio dirljivu i emotivnu priču. Legendarni Trubadur Luciano Lući Capurso, Ibrica Jusić, Jasna Zlokić, Goran Karan, Zorica Kondža, Klapa Kaše, Paula Jusić, Tomislav Mužek, Tedi Spalato, Ema Jusić, Frano Lasić, Dubravka Šeparović Mušović, bivši i sadašnji članovi Klape Maestral, Srdjan Givoje i Mario Romanović, Mia Dimšić, Hanka Paldum, Nina Badrić, svi su oni zapjevali Jusićev evegreen…