Luđakinja

Novi spot Alke Vuice snimljen u riječkoj Harteri

Ivana Kocijan

Marija Mirković i Alka Vuica / Foto PRESS

Marija Mirković i Alka Vuica / Foto PRESS

Na ovoj pjesmi, kao i na čitavom albumu, surađivala je s Marijom Mirković, nekadašnjom članicom grupe The Frajle. Alka je zaslužna za stihove, Marija potpisuje glazbu, a Dragan Brnas Fudo aranžmanRIJEKAAlka Vuica, slavna autorica mnogih poznatih pjesama, pjesmom »Luđakinja« najavljuje novi studijski album, prvi nakon 16 godina stanke. Na ovoj pjesmi, kao i na čitavom albumu, surađivala je s Marijom Mirković, nekadašnjom članicom grupe The Frajle. Alka je zaslužna za stihove, Marija potpisuje glazbu, a Dragan Brnas Fudo aranžman.– Ona je prava ženska himna. To je pjesma koja će ostati i koja će se dugo slušati. S Marijom kao skladateljicom sam i ranije surađivala, ali ovo je nešto potpuno drukčije od onoga što smo radile, prilično je kantautorski i osobno. Drago mi je što je baš pjesma »Luđakinja« odabrana za prvi singl, rekla je Vuica.


Pjesma je dobila i videospot koji potpisuje Željko Jurešić, a snimljen je u inspirativnom ambijentu riječke Hartere. U ekipi koja je radila na videu bili su i: Darko Duda (dron), Bruno Grgurić & Dino Grgurić, Riversea Pictures (rasvjeta), Viviana Lokmer Šulina (fotografkinja) te Danijel Domika (šminka i frizura), a za styling se pobrinula sama Alka.
Pjesma »Luđakinja« koja predstavlja novi-stari zvuk Alke Vuice, objavljena je na trostrukom albumu »13. CMC festival 2021.«, a izvest će je 12. lipnja na vodičkoj rivi, što je posebno raduje.