Vatra

Novi album nadahnut djetinjstvom: Popularni rockeri izbacili singl “Sva naša ljeta”

P. N.

FOTO/Promo

FOTO/Promo

"Sva naša ljeta" novi je singl grupe Vatra kojim najavljuju deseti studijski album.“Sva naša ljeta” svojevrsna je posveta djetinjstvu, vremenu koje nam tako brzo i nepovratno izmakne. Sada kada sam postao otac, gledam svoje klince kako drame prije odlaska u vrtić, zbog loše navučenih čarapa , prebrzog topljenja sladoleda, premalo pekmeza u krafnama, previše hrane u tanjuru… Znam da sam od njih bio tisuću puta gori, pa me sve to skupa nasmijava.


Gledam ih kako rastu dok ja starim i pokušavam sve to nekako pretočiti u pjesme. “Sva naša ljeta”, upravo je jedna takva, progovara o prolaznosti i potrebi da se komadić djetinjstva i mladosti zauvijek zadrži”, rekao je o pjesmi autor Ivan Dečak.


U snimanju pjesme su, uz bend, sudjelovali i Mladen Ilić Mlacka, jedan od najboljih perkusionista na ovim prostorima, te gudači Matej Milošev i Dean Melki, dok aranžman za gudače potpisuje maestro Frano Đurović koji u svoj bogati fundus od nedavno može upisati i orkestraciju Opere Industriale izvedene na nedavnom otvorenju EPK u Rijeci.
Produkcija, mix i mastering djelo su najboljeg produkcijskog tima na ovim prostorima Jure Ferine i Pavla Miholjevića. Glazbu i tekst potpisuje Ivan Dečak.


Video spot za pjesmu “Sva naša ljeta” snimio je Radislav Jovanov Gonzo, a glavne uloge pripale su najboljim plesnim parovima na europskoj rang ljestvici u standardnim i latinoameričkim plesavima, državnim prvacima Karlu Ostružnjaku, Karli Ivaštinović, Mati Ostružnjaku i Hani Sorić iz plesnog kluba Academia.


Osim novog singla, Vatra najavljuje i svoj zagrebački koncert 4.4.u klubu Booglaoo, prvi klupski koncert nakon trogodišnje pauze.