"Gone Back"

Nova pjesma kantautorice Barbare Munjas donosi važnu poruku o borbi s depresijom i anksioznosti

Ivana Kocijan

Foto Nora Vrsalović

Foto Nora VrsalovićTalentirana kantautorica Barbara Munjas predstavila je singl »Gone back«, koji sadrži važnu i moćnu poruku o borbi s depresijom, anksioznosti i povezanim stanjima s kojima se u tišini bori sve veći broj ljudi, a pred kojima društvo često okreće glavu i stavlja ih »pod tepih«.


– Depresija, napadaji panike ili u najmanju ruku anksioznost su stanja s kojima se nažalost susreće sve više ljudi. Jednom kad te zgrabe, teško im se oduprijeti, vuku poput vrtloga i povratak na površinu nije nimalo lak, a pogotovo nije lako vratiti se nepromijenjen. Ova pjesma govori o tome, o bivanju u mračnim dubinama depresije i povratku iz njih, o osjećaju rastresenosti, nepotpunosti i izbivanja iz vlastitog života. Društvo bi trebalo više obratiti pozornost na taj problem današnjice jer depresija se vrlo često krije iza osmijeha i krije se do samog kraja! Za mnoge se prekasno sazna da su patili od neke vrste psihičkog poremećaja. Depresija ne bi smjela biti tabu tema! – poručuje Barbara.


Pjesma je dio projekta Femme Novelle Vol. 2, čiji je cilj osigurati što veću medijsku prisutnost kvalitetnim kantautoricama, približiti njihovu glazbu kritici i publici i potaknuti ih na suradnju. Digitalno izdanje projekta Femme Nouvelle na svim će streaming servisima biti dostupno od 27. studenog. U skladu s konceptom projekta, Barbara je pjesmu snimala i producirala sama, dok je za mastering zaslužan Marko Kalčić. Pjesmu prati i videospot koji je režirala Nora Vrsalović.
– Koncept spota je stanje uma autorice s flashbackovima na neka prošla, sretnija vremena u djetinjstvu. Borba sa psihičkim poremećajima je unutarnja, nevidljiva i u potpunosti koncentrirana na osobu koja to proživljava, te smo to htjeli dočarati u spotu u kojem je naglasak isključivo na Barbaru, objasnila je redateljica.