Nizozemska po peti put: Eurovizija 2020. održat će se u Rotterdamu

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Nizozemska je pobjedom automatski postala domaćin iduće Eurovizije, najvećeg svjetskog glazbenog događaja uživo koji je 2019. pratilo više od 180 milijuna gledatelja diljem svijeta.AMSTERDAM – Nizozemski Rotterdam bit će domaćin 65. natjecanja Eurovizije iduće godine, objavili su organizatori u petak, nakon što je taj lučki grad pobijedio u izboru u kojem je bio i južni grad Maastricht.


Na ovogodišnjem natjecanju u izraelskom Tel Avivu pobijedio je nizozemski kantautor Duncan Laurence. Njegova balada “Arcade” završila je ispred 25 drugih pjesama, a to je bio prvi put da je Nizozemska pobijedila na tom natjecanju od 1975. godine.


Nizozemska je pobjedom automatski postala domaćin iduće Eurovizije, najvećeg svjetskog glazbenog događaja uživo koji je 2019. pratilo više od 180 milijuna gledatelja diljem svijeta.
Bit će to peti put da je Nizozemska domaćin natjecanja. Polufinalne večeri održat će se 12. i 14. svibnja, a finale 16. svibnja, u rotterdamskoj Ahoy Areni.


Rotterdam je najveća luka u Europi i drugi najveći grad u Nizozemskoj. Od početka je bio favorit za domaćinstvo Eurovizije u anketi na službenim stranicama tog natjecanja.


Osim Maastrichta, za Euroviziju se natjecalo još nekoliko gradova, poput prijestolnice Amsterdama, no ranije su odustali.


Do petka je interes za sudjelovanje na idućoj Euroviziji iskazalo 34 zemalja.