Prvi koncert

Nikolina Tomljanović publiku na Gradini povela na glazbeno putovanje od Dolly do Miley

Katarina Blažević

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran KaruzaLjeto na Gradini zasigurno će od svih izvođača ipak pjevačici Nikolini Tomljanović ostati u najljepšem sjećanju. Ona je na predivnoj trsatskoj pozornici održala svoj prvi samostalni koncert, i to nakon 26 godina provedenih na glazbenoj sceni.


Započela je svoju glazbenu priču kao članica zbora Putokazi, da bi zatim postala dio poznate četvorke grupe E.N.I. s kojom je 1997. godine predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.


Tijekom posljednjih pet godina Nikolina se okrenula solo karijeri koju je publici predstavila krajem prošle godine kada je izašao njezin prvi album.


Foto Vedran Karuza


Foto Vedran Karuza

Nove pjesme je publika brzo prihvatila pa je tako došla i nagrada na Večerima dalmatinske šansone za najslušaniju pjesmu – pjesmu „Daleko“ kojom je i otvorila svoj prvi samostalni koncert.


– Prvo sam mislila krenuti brzo na ovom koncertu, ali me zeznuo Šibenski festival šansone na kojemu je ova pjesma dobila nagradu pa ćemo ipak započeti polagano i guštati u tome, rekla je nakon uvodnog pozdrava publici Nikolina Tomljanović.Svoj prepoznatljivi pop country stil Nikolina je prezentirala i na  koncertu na Trsatskoj gradini kojega je najavila kao »putovanje kroz povijest pop countrya – od Dolly Parton do Miley Cyrus«.


Riječane je zabavila svojim pjesmama, ali i nekim pop country uspješnicama Dolly Parton i Willieja Nelsona.


Kao gošće, na pozornicu su izašle i ostale članice grupe E.N.I. s kojima je Nikolina izvela njihove hitove, a tu je bio i Sandro Bastiančić koji se na njezinom albumu nalazi kao gost u dva dueta.


On je bogatim epitetima nahvalio svoju kolegicu, kao i ostale članice grupe E.N.I., a kasnije su se Nikolini pridružili i Goran Gubić Hans, ujedno autor pjesme „Danas je ljubav“, kao i riječki country bend Crooks & Straights.