Legendarne čarape

Nick Cave donirao potpuno neobičan predmet da pomogne obožavatelju: “Vrijede jeb*** bogatstvo”

S.M.

NIck Cave/Wikimedia Commons

NIck Cave/Wikimedia Commons

Pomaže vlasniku malene dvorane u Engleskoj.Nick Cave je donirao par šljokičastih Guccijevih čarapa ne bi li pomogao svome obožavatelju u pokušaju zadržavanja glazbene dvorane tijekom pandemije koronavirusa i krize, prenosi NME.


Chris Perdue je menadžer dvorane Trinity u Harrowu na sjeveru Londona u koju stane dvjestotinjak ljudi. Crowdfund kampanju je započeo kada je shvatio da se neće kvalificirati niti za jednu vrstu novčane pomoći od strane vlade.


Dvorana je slavna po tome što je mnogim umjetnicima i bendovima poput Kate Nash, Chase & Status, Example, Bastille, Bombay Bicycle Club i Scouting For Girls, služila kao odskočna daska u počecima karijere.
Trenutno je uključena u kampanju #SpasiteNašeDvorane koju je započeo Music Venue Trust.


Perdue je redovito pratio koncerte Nicka Cave i Bad Seedsa diljem svijeta, a kada su čuli za ovu borbu, ostali obožavatelji kultnog pjevača, pokrenuli su online aukciju. Zamolili su ostale obožavatelje da doniraju rijetke memorabilije, potpisane albume i radove da pomognu Perdueu.


Obožavatelji su bili šokirani kada su kroz web stranicu Red Hand došli i do samoga Cavea. Pjevač je odmah stupio u kontakt s grupom i donirao par svojih poznatih Gucci čarapa i ručno rađene radove. Na papiru s čarapama, Cave je napisao: “Ove šljokičaste čarape službeno pripadaju Nicku Caveu i vrijede jeb*** bogatstvo”.