Koncert u Cankarjevu domu

NASTUP U LJUBLJANI NAKON TRI GODINE Josipa Lisac ispraćena ovacijama

P. N.

Foto Marko Alpner

Foto Marko Alpner

Otprilike na pola nastupa Josipi se na sceni pridružio pijanist Zvjezdan Ružić s kojim je izvela skladbu „Arestantova Oda steničici“, dok je Ružić sam odsvirao svoje autorsko djelo „Inspiration“ 


 


 Josipa Lisac u subotu 22. listopada održala je svoj prvi ljubljanski koncert nakon tri godine pauze. Euforična publika u rasprodanom Cankarjevom domu ovacijama je ispratila najveću glazbenu umjetnicu ovih prostora.
 


Josipa i njezin fantastičan bend glavni grad Slovenije posjetili su prvi put od 2019. godine. Više od 1.500 posjetitelja do kraja je ispunilo Gallusovu dvoranu uglednog Cankarjevog doma, najvećeg slovenskog koncertnog i kongresnog centra. U dva sata koncerta Josipina set lista prošla je mnoge ključne momente karijere koja traje već duže od pola stoljeća. Otvorili su ga klasikom „Što me čini sretnom“ i nastavili velikim pjesmama „Boginja“, „O jednoj mladosti“, „Dok razmišljam o nama“ i „1000 razloga“.


Foto Marko Alpner

Foto Marko Alpner


Otprilike na pola nastupa Josipi se na sceni pridružio pijanist Zvjezdan Ružić s kojim je izvela skladbu „Arestantova Oda steničici“, dok je Ružić sam odsvirao svoje autorsko djelo „Inspiration“. Drugi dio koncerta obilježile su pjesme „Magla“, Danas sam luda“, „Hir, hir, hir“, „Sreća“ i „Gdje Dunav ljubi nebo“, dok je bis tradicionalno pripao skladbama „Ležaj od suza“ i „Ispočetka“. 


 


Trijumfalnim nastupom u Ljubljani Josipa je na neki način najavila i brojna dešavanja planirana za 2023., koja će uskoro biti najavljena.


Foto Marko Alpner