Blagdan Duhova

Nastup Andreja Grozdanova: Ljepota gospela u praznoj katedrali

Ivana Kocijan

Andrej Grozdanov / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Andrej Grozdanov / Snimio Damir ŠKOMRLJ

Kako je najavio, na koncertu koji je zbog mjera zaštite od koronavirusa održan pred praznim auditorijem Grozdanov je izveo skladbe s prijašnja tri albuma, ali ponajviše s novog četvrtog albuma »Gospel on Guitar« za koji je dobio Porin 


RIJEKA Na blagdan Duhova, u praznoj riječkoj katedrali sv. Vida solistički je koncert održao riječki gitarist Andrej Grozdanov, ovogodišnji dobitnik Porina za najbolji album popularne duhovne glazbe.

Foto galerija: Andrej Grozdanov i Zoran Majstorović u katedrali sv. Vida Foto: Damir ŠkomrljNastup je u izravnom prijenosu bilo moguće pratiti u programu Kanala Ri te na njegovoj web-stranici, dok je snimku bilo moguće poslušati na Hrvatskom katoličkom radiju.
Kako je najavio, na koncertu koji je zbog mjera zaštite od koronavirusa održan pred praznim auditorijem Grozdanov je izveo skladbe s prijašnja tri albuma, ali ponajviše s novog četvrtog albuma »Gospel on Guitar« za koji je dobio Porin.


 


S obzirom na to da tijekom godine održi čitav niz nastupa u zemlji i inozemstvu, od toga nijedan u Rijeci, ovaj koncert bio je odlična prilika da riječka publika dozna kako i što svira ovaj vrsni gitarist. Činjenica da je nastup održan u netipičnim okolnostima, u posve praznoj katedrali, čitavom je događaju dala još posebniju notu.


 


Posebni gosti intimnog nastupa bili su dr. sc. Matija Matičić te Zoran Majstorović. Rektor katedrale Matičić tom je prigodom iskazao i duhovnu misao vezanu uz blagdan Duhova ili Pedesetnice, tako da je cijela glazbena priča u instrumentalnoj izvedbi bila vrlo misaona.


 


Gitarist, multiinstrimentalist, skladatelj, aranžer i producent Zoran Majstorović, producent zadnja tri albuma Andreja Grozdanova koji je rekao kako će ovim nastupom prenijeti atmosferu s nosača zvuka “Gospel on Guitar” koji je sniman u studiju bez publike, jednu je skladbu izveo sam, a potom se pridružio Grozdanovu u izvedbi posljednje skladbe kojom je zaključen 45-minutni povijesni koncert u riječkoj katedrali.