Nu Voices

“Naš Božić”: Jedna od najljepših božićnih pjesama dobila gospel verziju

Ivana Kocijan

Foto Petra Mikšik

Foto Petra MikšikPrije punih dvadeset i šest godina Nina Badrić otpjevala je jednu od najljepših domaćih božićnih pjesama – hit »Naš Božić« koja je sada dobila svoje novo ruho i novu interpretaciju nekih novih glasova. Aleksandar Baić, Boris Štok, Eni Jurišić, Matija Cvek, Nika Turković, Nina Saffron, Noa Rupčić, Vjekoslav Ključarić i Željka Veverec otpjevali su pjesmu u novom, gospel izdanju i glazbenoj produkciji Zvonimira Duspera Dusa. Prateći su vokali bili Žanil Žak Tataj, Nataša Tonković, Nera Mamić, Ana Jakšić, Olja Dešić, Anamaria Brižan i Ozren Kanceljak.


– Ovog proljeća, ubrzo nakon lockdowna, javio mi se Branko Friedman i pitao me želim li producirati novu verziju starog božićnog hita »Naš Božić«. Imao je jasnu viziju gospel popa koji bi se pjevao zborski, tako da glavnu vokalnu liniju pjeva mali zbor sastavljen od vrhunskih vokala novijih generacija. Ideja mi se svidjela i odmah sam pristao. Brzo sam napravio prvi »draft« i dodao jedan dio kojega nije bilo u orginanoj verziji, a onda smo pjesmu pustili da se »kiseli« do nakon ljeta, kad smo krenuli u produkciju. Iskustvo rada s ukupno devet glavnih i osam pratećih pjevačica i pjevača bilo je stvarno nešto posebno… A završilo je na ostvarivanju mog novog rekorda – 137 kanala u miksu!


Nadam se da će ova naša božićna pjesma, rađena s puno entuzijazma i dobrih vibracija, donijeti veselje, sreću i mir svim domaćim fanovima dobre glazbe, objasnio nam je Zvonimir Dusper Dus kako je nastala nova verzija ove božićne bajke.
Među izvođačima koji su snimali novu verziju nalazi se i riječki kantautor Boris Štok.


– Ovo mi je bilo prvo ovakvo, božićno iskustvo. Nisam do sada imao prilike sudjelovati u sličnim projektima i mogu reći da je bilo vrlo ugodno i lijepo, komentirao je Štok.


Pjesmu su još instrumentalno začinili Igor Geržina na saksofonu, Hrvoje Rupčić na udaraljkama kojem je ovo bila još jedna prilika da surađuje sa sinom Noom te Davor Daga Devčić na gitari.