Duga ruka pravde

Nakon desetljeća izbjegavanja suočenja sa zločinima, R Kellyju odrezana brutalna zatvorska kazna

T.I.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Tužitelji su tražili od suca da Kellyja osudi na više od 25 godina zatvora, dok su njegovi branitelji tražili 10 ili manje, rekavši da je zahtjev tužitelja "ravnopravan doživotnoj robiji" s obzirom da je R Kelly navršio 55 godina životaDvadeset godina je trebalo američkom pravosuđu da od prvih prijava za seksualno nasilje nad ženama, maloljetnim djevojčicama i dječacima, dođe do presude za nekadašnjeg kralja R&B glazbe R Kellyja. No, kad je do nje danas i došlo, kazna je bila brutalna. Za seriju zločina seksualne prirode R Kelly je danas na sudu u New Yorku osuđen na 30 godina zatvora.


Još prošlog rujna porota u New Yorku proglasila je Kellyja krivom za seksualnu trgovinu i reketiranje. Otad je R Kelly u pritvoru, a sad će se preseliti na dugo vrijeme u neki od federalnih zatvora. Tužitelji su tražili od suca da Kellyja osudi na više od 25 godina zatvora, dok su njegovi branitelji tražili 10 ili manje, rekavši da je zahtjev tužitelja “ravnopravan doživotnoj robiji” s obzirom da je R Kelly navršio 55 godina života.


Američka okružna sutkinja Ann Donnelly na kraju se priklonila mišljenju tužiteljstva i nakon što je saslušala nekoliko oštećenih koji su posvjedočili kako su se sadistička iživljavanja, mučenja i zatvaranja obilježili njihove živote jer je većina njih u vrijeme počinjenja zločina bila maloljetna, odrezala drastičnu kaznu pjevaču najpoznatijem po hitu „I Believe I Can Fly“.