Prijave u tijeku

Musicool Fest Krk: Ivona Brnelić i Olja Dešić imaju novi spektakularni projekt

Ivana Kocijan

Ivona Brnelić i Olja Dešić

Ivona Brnelić i Olja Dešić

Veliki finale projekta je natjecateljski dio MCF programa – MusiCool talent show koji u sebi objedinjuje elemente mjuzikla, modernih i urbanih plesova, dok se plesne koreografije isprepleću s vokalnim izvedbama u impresivan glazbeno-scenski doživljajRIJEKA Dvoje višestruko talentiranih Riječana, koreografkinja, plesačica i redateljica Ivona Brnelić i glazbenik, skladatelj, autor, aranžer i producent Olja Dešić pokreću novi zanimljiv glazbeno-scenski projekt. Sa željom pretvaranja ljetnih praznika u zanimljivo, zabavno i edukativno razdoblje za djecu i mlade, Ivona Brnelić, idejna začetnica i kreativna direktorica festivala, pokreće glazbeno-plesni festival MusiCool fest Krk koji će biti održan u sklopu programa Krk music festa 22 i 23. lipnja.


Cilj festivala je educirati, inspirirati te potaknuti djecu i mlade na otkrivanje i razvijanje odnosa pojedinca i glazbeno-plesne umjetnosti. Kroz lepezu zabavno-edukativnih radionica polaznicima se pruža prilika da otkriju vlastite talente te da kroz posve nova iskustva nastave razvijati svoju kreativnost.


Veliki finale projekta je natjecateljski dio MCF programa – MusiCool talent show.


Glazbene i plesne radionice
– MusiCool talent show u sebi objedinjuje elemente mjuzikla, modernih i urbanih plesova, dok se plesne koreografije isprepleću s vokalnim izvedbama u impresivan glazbeno-scenski doživljaj, otkriva Brnelić.


MCF je savršena platforma za osobni rast te garantira svim polaznicima nezaboravno iskustvo, zabavu i inspiraciju za daljni rad. Svi polaznici MCF-a bit će dio ovog spektakularnog showa koji će biti održan u nedjelju, 23. lipnja na Trgu krčkih gljagoljaša u gradu Krku.


MCF radionice bit će podijeljene na glazbene (za pjevače u dobi između 12 i 25 godina) i plesne (za plesače u dobi između 8 i 25 godina). Sudionici MusiCool festa bit će djeca i mladi koji vole glazbeno i plesno stvaralaštvo. Plesne i glazbene radionice imaju cilj upoznati početne polaznike s osnovama glazbene, scenske i plesne umjetnosti, a onima naprednima pružati platformu za unapređenje njihovog umjetničkog izričaja, tehnike te ih inspirirati za njihov daljnji kreativni rad.


Glazbene radionice, vokalni pop masterclass vodit će glazbeni producent i pedagog Olja Dešić kroz čiji je studio prošlo puno poznatih pjevača i pjevačica s danas uspješnim karijerama. Usavršavanje vokalnog izraza primjerenog modernom pjevanju te rad na što boljoj interpretaciji odabrane pjesme zadaci su koje će mentor i polaznici imati pred sobom tijekom trajanja radionica. Olja Dešić je i glazbeni producent MusiCool talent showa. Glazbene radionice pokrivaju sve uzraste od 12 do 25 godina.


Prijave u tijeku


Vođenje plesnih radionica bit će povjereno afirmiranim hrvatskim i stranim koreografima s bogatim višegodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima. Unutar MCF programa bit će održana i plesna radionica s afirmiranim slovenskim koreografom Željkom Božićem. Radionice su svojim programom prilagođene polaznicima različitih nivoa predznanja i životne dobi te su svojim programom prilagođene kako početnicima, tako i srednjem nivou te naprednim polaznicima. I ove radionice pokrivaju sve uzraste od 8 do 25 godina.


Svi zainteresirani pjevači (12-25 god.) i plesači (8-25 god.) mogu se prijaviti na web-stranici www.musicoolfest.com i ispuniti prijavnicu. Rok prijave je 15. svibnja. Partneri MusiCool festa su Grad Krk i TZ Krk.