Medea

Mlada glazbenica iz Rijeke predstavila novi singl: “Ljubavna balada je nastala neplanirano”

Ivana Kocijan

FOTO/Filip Grzincic Photography

FOTO/Filip Grzincic Photography

Balada "Stranci u našoj sudbini" dobila je i videoizdanje koje je snimljeno u Centru Gervais u Opatiji.Medea, mlada i iznimno talentirana sedamnaestogodišnja glazbenica iz Rijeke, predstavila je novi singl, ljubavnu baladu “Stranci u našoj sudbini”.


Njezina nova pjesma nije nastala planirano. Medea je čula demo verziju pjesme te je prepoznala potencijal za daljnji rad na pjesmi koja bi mogla zadovoljiti njezinu viziju. Glazbu za njezin novi singl potpisuje Marko Tomasović, stihove je napisao Nikola Belčić, dok je za aranžman i produkciju zaslužan Ivan Popeskić koji joj ujedno pomaže sa savjetima, ali i oko interpretacije pjesme te zajedno promišljaju o tome kako će pjesma zvučati u finalnoj verziji.


“Dobiti priliku raditi s nekim tko je izvrstan i cijenjen u svom poslu i tko je voljan saslušati tvoje ideje, savjetovati te, predano raditi na pjesmi uzimajući u obzir i tvoje ideje i želje, mislim da je velika sreća svakom izvođaču. Osjećati se u studiju kao u svojoj drugoj kući, znati da te netko cijeni i uvažava tvoje ideje, nesebično te savjetuje i vodi kroz stvaranje cijele pjesme, mislim da je to san svakog izvođača, stoga se iskreno nadam nastavku suradnje na sljedećim projektima” rekla je Medea.
Balada “Stranci u našoj sudbini” dobila je i videoizdanje koje je snimljeno u Centru Gervais u Opatiji pod redateljskom palicom Filipa Gržinčića koji je zaslužan za video produkciju i fotografije, dok je na scenariju radio zajedno sa Slađanom Gržinčić.


Medea, punim imenom Medea Market-Sindik, pohađa glazbenu školu od svoje devete godine, smjer klavir. Nakon što je završila osnovnu glazbenu školu, ova mlada umjetnica upisala je dvije godine pripremnog razreda za solo pjevanje nakon čega je upisala srednju glazbenu školu, smjer solo pjevanje te ima namjeru nastaviti s glazbenom naobrazbom i na Muzičkoj akademiji.


Iako mlada, svojim je vokalnim interpretacijama zadivila mnoge naše glazbenike. Javnosti se predstavila s predivnom ljubavnom baladom »Ne mogu iz dana u noć« nastalom u suradnji s nagrađivanim glazbenikom Damirom Kedžom. Godine 2018. debitirala je na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a prošle je godine sudjelovala i na festivalu Melodije Istre i Kvarnera gdje je osvojila nagradu za najboljeg debitanta.


Ova svestrana glazbenica je nastupila i na Festivalu kajkavskih popevki u Krapini. “Sigurna sam da je glazba moj životni put i želim se u tom smjeru i školovati i usavršavati i time si omogućiti širi spektar izbora u glazbenom svijetu”, zaključila je.