#glazbomprotivpanike

Massimo pokrenuo glazbenu inicijativu: “Ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i strah”

P. N.

FOTO/Vedran Karuza

FOTO/Vedran Karuza

"I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći", poručuje glazbenik.Na Instagram profilu Massima Savića pokrenuta je glazbena inicijativa uslijed teške situacije u kojoj se svi nalazimo, a (u) kojoj je najveći neprijatelj panika. Ideja je da poznate osobe, u ovom slučaju glazbenici, upućuju zdravorazumske, ali i pozitivne poruke svojim pratiteljima te iskoriste svoj doseg i utjecaj da pratiteljima prenesu pozitivnu poruku.


Massimo je jednom pozitivnom porukom i inicijativom #glazbomprotivpanike svima poslao poruku da slušaju nadležne institucije i mjere koje nalažu u ovoj situaciji i da ne padaju pod utjecaj panike.


“Ostani tu. Od svih pjesama najprikladnija za ovaj trenutak u kojem je jedino dobro to što nas uči da moramo brinuti o drugima više nego o samima sebi. Ostanite doma. Slušajte glazbu. Jedno je sigurno, ona nam svima pomaže da se osjećamo bolje. 
Od danas na storyju svaki dan ide link na jednu pjesmu po našem izboru za vas. I tako će biti dok ovo ludilo ne  prođe. Ako i sami snimite neku svoju izvedbu, pošaljite, rado ćemo podijeliti.


Mi glazbenici vam ne možemo davati upute što trebate činiti. Ovo je situacija u kojoj svi trebamo slušati isključivo upute Kriznog stožera i stručnog medicinskog osoblja koje zaslužuje veliko poštovanje i zahvalnost.


Ono što mi glazbenici možemo, kad ste nam već okupljeni ovdje, jest zamoliti vas da ne dozvolite da vašim životom zavlada panika i stanje potpune negative.


I ovo će proći, i novo, možda u nečemu i bolje vrijeme za sve nas, će doći.


Družit ćemo se ponovo na koncertima, a do tada sviramo i/ili pjevamo u svoja četiri zida. A može i na balkonima i prozorima kao dragi nam susjedi Talijani.


Pozvani su naravno, i drugi kolege i kolegice da se uključe da među toliko teških i negativnih  objava na društvenim mrežama uguramo glazbu kao ono lijepo i pozitivno.


Borimo se”, stoji u objavi našeg glazbenika uz oznaku “#glazbomprotivpanike”.