Odlazak dive

Mary Wilson, suosnivačica slavnih The Supremes umrla u snu u 76. godini

T.I.

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Čak 12 puta svojim su hitovima poput "Where Did Our Love Go", „Baby Love“, "You Can't Hurry Love", "You Keep Me Hangin' On", The Supremes zasjedale na broj 1 Billboard top liste. Od tih 12 broj jedan hitova na 10 je pjevala i Mary WilsonSamo nekoliko tjedana nakon što je legendarna ženska pop-soul grupa The Supremes navršila 60 godina od osnivanja, umrla je jedan od njenih osnivačica Mary Wilson. Imala je 76 godina.


Umrla je snu u Las Vegasu, očito iznenada jer je samo dva dana prije smrti na YouTubeu objavila da za Universal namjerava objaviti novi materijal. S obzirom da je rekla da se nada da će album izaći do njenog 6. ožujka, jasno je da je materijal već snimljen i da nas čeka posthumno izdanje.


Za The Supremes se slobodno može reći da su zauvijek promijenile pop glazbu, sredinom šezdesetih mogle su se mjeriti s popularnošću Beatlesa. Bile su najuspješniji izviđač na inače vrlo uspješnoj etiketi Motown, domu Marvina Gayea, Stevie Wondera, The Four Tops, The Temptations, Jackson 5 i mnogih drugih. Čak 12 puta svojim su hitovima poput “Where Did Our Love Go“, “Baby Love”, “You Can’t Hurry Love“, “You Keep Me Hangin’ On“, zasjedale na broj 1 Billboard top liste. Od tih 12 broj jedan hitova na 10 je pjevala i Mary Wilson, koja je uz Dianu Ross zapravo bila najstalniji član The Supremes sa stažom u bendu od 1960. – do 1977. godine. U solo karijeri Wilson se bazirala na Las Vegas, imajući stalne gaže u velikim hotelima, baš kao što su to prije nje znali činiti Elvis Presley, Frank Sinatra i ostatak Rat Packa.
Bila je uspješna i u književnim izlazima. Njena biografija i sjećanja na 17 godina dug život u The Supremes „Dreamgirl: My Life as a Supreme“ bio je bestseller 1986. godine.


S ostalim osnivačicama The Supremes Dianom Ross i Florence Ballard 1988. godine primljena je u Kuću slavnih rock’n’rolla u Clevelandu.