Riječki kantautor

Marko Tolja oduševio Riječane na Gradini: ‘Ovo mi je najljepša i najdraža pozornica’

Katarina Blažević

Fotografije i video Roni Brmalj

Fotografije i video Roni BrmaljPoznati riječki pjevač i kantautor Marko Tolja vratio se na mjesto gdje je održao svoj prvi samostalni koncert – na Trsatsku gradinu. U sklopu Ljeta na Gradini Tolja je svoje obožavatelje oduševio svojim autorskim pjesmama, kao i obradama svjetskih evergreena.


U 13 godina svojega glazbenog staža, Marko Tolja osvojio je tri Porina, a može se pohvaliti i koncertima u Lisinskom te londonskom Royal Albert Hallu gdje je nastupio s legendarnim Oliverom Dragojevićem.


U prekrasnoj trsatskoj atmosferi riječki pjevač svoje sugrađane je pozdravio pjesmom “Zaplesale su sjene” koja mu je prošle godine donijela nagradu splitskog Festivala zabavne glazbe. Tijekom koncerta se prisjetio i svojega prvog koncerta na Gradini.

– Ovo je moj četvrti koncert na Trsatskoj Gradini i definitivno mi je najljepša i najdraža pozornica. Upravo mi je Rijeka 2008. godine dala vjetar u leđa za daljnju karijeru, otkrio je publici Marko Tolja.


Ovoga puta Tolja je na koncertu imao i gošću – mladu i talentiranu pjevačicu Miu Dimšić. Prije samo nekoliko dana oni su objavili spot za zajednički duet „Sva blaga ovoga svijeta“ s kojime su osvojili treće mjesto na 59. Splitskom festivalu.


Riječka publika oduševljeno je prihvatila novi duet, ali i ostale pjesme koje su pjevali uglas sa svojim najdražim pjevačem.