Prvi nastup u Opatiji

MAGIČNA NOĆ Božo Vrećo svojom energijom očarao publiku

Marina Kirigin

Emotivni nastup Bože Vreće / Snimio Vedran KARUZA

Emotivni nastup Bože Vreće / Snimio Vedran KARUZA

Ovako ja bijesnim i plešem u svom stanu, rekao je Božo pozdravljajući publiku koja je već za prve pjesme odlično prihvatila njegovu energijuBaš kako je i najavio, Božo Vrećo priuštio je opatijskoj publici, koja je do posljednjeg mjesta ispunila dvoranu Kulturno-turističkog centra Gervais, magičnu noć.


Zajedno s glazbenicima iz Njemačke, Turske i Makedonije iznio je u noći dubokih emocija beskrajnu ljubav, katarzu strasti, energiju i nadahnuće slobode.


 Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki, glazbenik koji je u zadnjih nekoliko godina postao ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija, prvi je puta nastupio u Opatiji i pokazao publici raskoš izvodeći sevdah “pomiješan” sa zvucima Orijenta, bluesa, jazza, soula.


Umjetnik anđeoskog glasa, koji liječi duše i otvara srca, kako je karizmatičnog glazbenika opisao New York Times, usudio se unijeti promjene u postojeći sevdah i zapisati novi tekst po uzoru na stare tekstove, te se tako među glazbenim pionirima novije generacije istaknuti kao najzanimljiviji i najpoznatiji interpretator i kantautor skorijeg vremena.


Vrećo je svojom interpretacijom pokazao da sevdah ne znači nužno tugu, čežnju, melankoliju. Potvrdio je to i u interakciji s publikom koju je osvojio svojom energijom, neposrednošću i humorom i tako izrazio poštovanje prema onima koji ga slušaju.


– Čini mi se da gdje god dođemo binu pretvorimo u dnevni boravak, ja ovako bijesnim i plešem u svom stanu – rekao je Božo pozdravljajući publiku koja je već za prve pjesme odlično prihvatila njegovu energiju.


Njegova muško-ženska dualnost iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, bila je vidljiva već samim izlaskom na scenu na kojoj se pojavio bradati, dugokosi, našminkani, istetovirani muškarac u zelenoj haljini i visokim petama.


Cjelokupni, istinski emotivni doživljaj kontroverzni glazbenik pružio je interpretacijom sevdalinki, izvođenjem Crnih očiju, Sahtijana, Pustinje, Elme, Aladže, Ko li noćas miluje ti kosu, Sanjao sam, Krila, Selim, Pašana i drugim pjesama koje su obilježile njegov dosadašnji rad.


Božo Vrećo svojom je energijom očarao opatijsku publiku koja ga je nagrađivala, ali i u izvedbama pratila pljeskom.