Dojmljiv koncert

Lucy Woodward i Charlie Hunter u pulskom kazalištu dali svoju posvetu glazbenim ikonama

Davor Hrvoj

Foto Davor Hrvoj

Foto Davor Hrvoj

Podsjetili su na Franka Sinatru, Ninu Simone, The Animals, Georgea Michaela...PULA – U Istarskom narodnom kazalištu nastupili su pjevačica Lucy Woodward i gitarist Charlie Hunter, koji već godinu i pol nastupaju zajedno, nakon što su se sasvim slučajno udružili. Pridružio im se nizozemski bubnjar Niek de Bruijn, sjajan ritmičar. Dakle, postava bez basista, ali s razlogom. Hunter je, naime, fascinantan gitarist koji trza žice fingerpicking tehnikom (svim prstima desne ruke), koji istodobno svira gitarističke i bas linije, a njegova gitara na trenutke zvuči poput akustične, a na trenutke distorzivno. Srodnu je glazbenu dušu pronašao u Lucy Woodward, muzikalnoj pjevačici koja ima istančan osjećaj za ritam i istinski uživa u glazbi koju ova trojka izvodi. Uspjela je animirati publiku koja je s njom pjevala, a ponekad su pjevali su članovi trija.


Ushićena publika


U toj glazbenoj suradnji oni se sjajno zabavljaju, ponajprije jer obožavaju i osjećaju pjesme koje izvode, a potom zato što su im udahnuli novi život, učinili ih svojima. Zapravo, iskoristili su svaki mogući trenutak za zabavu. Primjerice, Hunter je prije koncerta uvježbavao nove ritmičke obrasce svirajući bubnjeve, sam na bini, a poslije koncerta zapjevao je uz de Bruijna koji se iza bine dokopao klavira, zasvirao i zapjevao. Oni se napajaju na bogatoj tradiciji angloameričke popularne glazbe: jazzu, bluesu, funku, soulu, amerikani, folku, popu… Publika je prepoznala pjesme i ushićeno pozdravljala njihov izbor obrada koji se odnosio na većinu skladbi s njihova zajedničkog albuma »Music!Music!Music«, ali i neke nove koje će uvrstiti na svoj novi CD.


Šarolik izbor


Tim izborom, koji je bio sjajan i šarolik, podsjetili su na glazbene ikone koje su proslavile te pjesme, kao što su Blind Willie Johnson, Frank Sinatra, Nina Simone, The Animals, George Michael i drugi. Među ostalima, oduševili su izvedbama pjesama »Soul of a Man«, »Please Don’t Let Me Be Misunderstood«, »Faith«, »Plain Gold Ring«, »Wishing Well«…
Bio je to 2. koncert ovogodišnjeg Backstage Live Pula festivala u nastavku kojeg će, također u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, 29. listopada nastupiti Mingus Big Band, a 12. studenoga pijanist Jason Moran sa svojim sastavom Bandwagon.