KonceRtualni projekt

“Libertin” Vedrana Ružića: Jazzom i suvremenim plesom do vlastite slobode

P. N.

Foto: R. BRMALJ

Foto: R. BRMALJ

Ružiću su se na pozornici pridružili glazbenici Hrvoje Galler, Jaka Kopač i Adriano Bernobić te suvremeni plesači Nastja Štefanić, Karolina Šuša i Marko KalcRIJEKA – U HKD-u na Sušaku sinoć je održano premijerno predstavljanje trećeg autorskog albuma »Libertin« multitalentiranog jazz glazbenika Vedrana Ružića i cjelokupnog projekta »Libertin« – jazz predstave s kvartetom te troje suvremenih plesača.


Kvartet koji se predstavio publici činili su: Vedran Ružić (kontrabass /el.bass), Hrvoje Galler (piano), Jaka Kopač (alt.sax) i Adriano Bernobić (bubanj), dok su plesnu priču predstavili Nastja Štefanić, Karolina Šuša i Marko Kalc.


Kako je objasnio Ružić, Libertin je konceRtualni projekt koji opisuje odrastanje u traganju za upoznavanjem vlastite dubine postojanja te stavlja naglasak na spajanje umjetnosti – jazz glazbe i suvremenog plesa, a sastoji se od tri dijela/čina: Postanak, Obiteljski san i Libertin, u kojima se prikazuju tri pogleda na svijet. To je priča o slobodnom čovjeku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života. Inspiracija za »Libertin« nastala je u fazi traganja za sobom i svojim izričajem.
Projekt započet prije godinu i pol na pozornicu je donio dojmljivu (su)igru glazbe i plesa i sinergiju više umjetnosti kojoj Ružić teži u svojem umjetničkom stvaralaštvu.