We Will Rock You

Legendarni Queen bi mogli reprizirati kultni nastup s Wembleyja, otkrili i kako

P. N.

FOTO/Wikimedia Commons

FOTO/Wikimedia CommonsBrian May otkriva da je grupa Queen upitana za nastup u stilu Live Aida kao humanitarne akcije zbog žrtava požara u Australiji, prenosi LBC News. Do sada je poginulo dvadeset i petoro ljudi, uništeno je dvije tisuće domova, a za milijune se životinja strahuje da su umrle nakon što je tlo opustošeno.


Gitarist i aktivist May (72), sprema se posjetiti Australiju s bendom i pjevačem Adamom Lambertom u veljači, kao dio njihove svjetske turneje.


May je kazao da bi obožavatelji mogli vidjeti ponavljanje famoznog nastupa britanskog benda sa Live Aida iz 1985. koji se majstorski odradili na stadionu Wembley.
“Prišli su nam s pitanjem da održimo humanitarni koncert ili budemo dio humanitarnog koncerta, malo nalik Live Aidu, da pomognemo žrtvama požara. Vrlo sam zabrinut za životinje. Dvadeset i četvero ljudi je poginulo što je tragedija, ali pola milijuna životinja je gotovo pa nezamislivo”, kazao je gitarist. 


“Gledate u radikalnu promjenu divljeg života u Australiji. To je poput masovnog izumiranja, što je nešto strašno. I ništa ne možemo napraviti. Možda smo mogli u prošlosti. Znamo da postoje mnoge stvari koje smo mogli napraviti. Ali ovo je prava mjera opreza za ostatak svijeta”, objasnio je May.


Dodao je i da nitko ne radi nikakve najave jer još ne znaju kakva će situacija biti. “To je udaljeno od nas šest tjedana, ali veselimo se stvaranju nečega takvoga”, zaključuje gitarist kultnog benda.


May je uz bubnjara Rogera Taylora jedini preostali originalni član kultnog sastava Queen. Iako nitko neće zamjeniti energičnog pjevača Freddieja Mercuryja koji je preminuo 1991. godine, ekipi se priključio Adam Lambert na mjestu pjevača i svojim glasom pokazao da je dorastao vokalno izazovnim glazbenim hitovima.


Basist John Deacon koji je uz Maya, Taylora i Mercuryja bio originalni član, povukao se iz javnog života.