Chromatica

Lady Gaga otkrila otkuda je stigla inspiracija za njezin posljednji album: “Ne sramim se onoga što imam”

S.M.

Lady Gaga/REUTERS

Lady Gaga/REUTERS

"Chromatica" Lady Gage čeka se s nestrpljenjem.

Lady Gaga je vlastitu bol koju je okusila zbog prekida romantičnih veza pretvorila u jedan od najiščekivanijih pop albuma ove godine.


Harper’s Bazaar prenosi da je povodom izlaska albuma “Chromatica” koji bi na police trebao 29. svibnja, pjevačica objasnila da kao gorivo za inspiraciju koristi prekide romantičnih veza.
“Zvuk, glazba, biti svoja. Kako mogu u nečemu što je užasno bolno za mene pronaći dio koji je univerzalno ljudski i pomoći nekome drugome? I onda vidjeti kako će to zvučati”, objasnila je Lady Gaga kada su je tijekom intervjua upitali zašto je odlučila započeti produkciju novog projekta.

Pjevačica je zatim otkrila i nekoliko stihova iz “Free Woman” koja će se nalaziti na novom albuma. “Ništa sam bez mirne ruke/Ništa sam ako ne znam da mogu. Još uvijek sam netko ako nemam muškarca/Slobodna sam žena”, citirala je Gaga.


Iskreno je progovorila i o borbama u ljubavnom životu koje su se zaredale proteklih godina dok je paralelno navigirala svojom svjetskom karijerom. U Netflixovom dokumentarcu “Gaga: Five Foot Two”, zvijezda je natuknula da njezin uspjeh često dolazi od propalih veza.


“Moj prag za sra** s muškarcima je… da ga nemam više. Možda jer mi je trideset godina i osjećam se bolje nego ikada, znate? Sve moje nesigurnosti su nestale i nisam nesigurna oko toga tko sam kao žena. Ne sramim se onoga što imam”, objašnjava Gaga.


Iako je srž novog albuma gubitak ljubavi, obožavatelji ne trebaju očekivati soundtrack za prekide jer je Gaga nekoliko puta naglasila da će ovaj album biti totalno dance s ogromnom količinom energije, za razliku od njezinog “Joanne” iz 2016. godine.


“Ponovno radim dance album. A plesni podij je moj i ja sam ga zaslužila. A za sve ono kroz što sam prošla, više ne moram osjećati bol. To je dio mene i ja idem dalje”, vrhunski je zaključila Gaga.