Sjajna vokalistica

Karla Pupis, talentirana riječka pjevačica, o svoje dvije ljubavi: “Spojila sam ugodno s korisnim”

Ivana Kocijan

Pjevanje je moja prva ljubav i ono u čemu uživam, a kako je danas turizam sve popularniji i vrlo je bitan za našu zemlju, odlučila sam se za njega, kaže KarlaKarla Pupis, 18-godišnja Riječanka fantastičnih vokalnih sposobnosti i specifične boje glasa, nedavno je predstavila pjesmu »Novi dan« koju je premijerno izvela na Aurea Festu u Požegi. Mlada pjevačica koja odnedavno surađuje sa zagrebačkom Hamar Medijom, otkrila nam je čime ju je oduševila pjesma »Novi dan« te kakvi su joj planovi za budućnost.


Čime vas je oduševila pjesma »Novi dan«?


– Pjesma mi se svidjela na prvo slušanje. Kad sam ušla u studio i otpjevala je, odmah sam znala da je to pjesma za mene. »Novi dan« je ljubavna pop balada koja govori o ljubav čiji smo gubitak skrivili sami, ali i o istini da ljubav uvijek postoji i da nam uvijek pruža novu priliku, neki novi dan.
Autorice pjesme su Ines Prajo i Arjana Kunštek, a aranžer Ivan Popeskić. Kako ste započeli suradnju s njima i hoćete li je nastaviti?


– Suradnju smo započeli prije 2 godine na obostrano zadovoljstvo i još uvijek traje i nadam se da će još dugo potrajati. Ines i Arijana su, pa usudila bih se reći, moje dvije jako dobre prijateljice koje su uvijek tu kad mi zatreba.


Oni su zaslužni i za vaš prethodni singl »Gdje god«…


– To je bila prva pjesma na kojoj sam prvi puta surađivala sa svojim sadašnjim timom. To je također ljubavna pop balada za koju je snimljen i spot autora Igora Modrića i tom sam se pjesmom prvi puta predstavila široj javnosti.


Prije pjesama »Novi dan« i »Gdje god«, publici ste se predstavili singlom »Sneg« na čakavskom na kojem ste surađivali s Robertom Funčićem. Hoćete li surađivati s njim i dalje?


– To mi je posebno draga pjesma jer je na čakavskom dijalektu koji se njeguje u mojoj obitelji jer smo svi čakavci i s mamine i s tatine strane. Na Grobničkoj skali 2017. sam osvojila 2. nagradu stručnog žirija upravo s pjesmom »Sneg« Roberta Funčića. Veliko mi je zadovoljstvo bilo surađivati s tako divnom osobom i velikim glazbenikom. Ako mi se jednom opet pruži takva prilika, zasigurno ju neću odbiti.


Kad bismo mogli očekivati spot za »Novi dan«. Tko će ga raditi?


– Spot smo snimali u Centru Gervais u Opatiji. Ovim putem zahvaljujem Festivalu grada Opatije što su mi izašli u susret i ustupili dvoranu na taj dan. Za spot je zaslužan Igor Modrić, a mogli bismo ga očekivati krajem ovog mjeseca ili početkom listopada.


Dosad ste nastupili na više dječjih festivala i natjecanja, s uspjehom ste sudjelovali i u Grobničkoj skali, a između ostalog osvojili ste i prvu nagradu na natjecanju »Lav Mirski« za klasičnu glazbu. Hoćemo li vas uskoro opet moći vidjeti, odnosno poslušati, na nekom festivalu ili natjecanju?


– Grobnička skala ima posebno mjesto u mom srcu. Na natjecanje »Lav Mirski« u Osijeku idem i sljedeće godine, a moja profesorica solo pjevanja Ariana Bossi i ja odlučile smo se za još neka natjecanja klasične glazbe, no to ćete sve saznati na vrijeme. Što se tiče festivala zabavne glazbe, za sada je u planu Požega.


Ove jeseni krećete na Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu i nastavljate pohađati Srednju glazbenu školu Ivana Matetića Ronjgova (solo pjevanje). Hoćete li uspjeti uskladiti sve obaveze?


– Kako su tu obaveze na fakultetu i obaveze u Srednjoj glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova, najbitnija je dobra organizacija pa će možda biti mjesta za još koji festival. Važno mi je da sve obaveze izvršim na vrijeme, ali isto tako volim pronaći i slobodnog vremena kako bih se posvetila svojim prijateljima i prijateljicama.


Turizam i pjevanje možda je malo neobična kombinacija… Ili možda nije?


– Pjevanje je moja prva ljubav i ono u čemu uživam, a kako je danas turizam sve popularniji i vrlo je bitan za našu zemlju, odlučila sam se za njega. Tako mogu reći da sam spojila ugodno s korisnim.