Mladi glazebnik

Jure Brkljača predstavlja album prvijenac: Vjerujem da smo uspjeli izmamiti osmijeh

Sandy Uran

Jure Brkljača / Foto: Hit Produkcija

Jure Brkljača / Foto: Hit Produkcija

Mladi glazbenik objavio je svoj prvi nosač zvuka naslovljen »Ostani tajna moga života« u izdanju Hit Recordsa. Na istoimenom se nosaču zvuka nalazi četrnaest novih pjesamaGlazbenik Jure Brkljača objavio je album prvijenac naslovljen »Ostani tajna moga života« u izdanju Hit Recordsa. Na istoimenom se nosaču zvuka nalazi četrnaest novih pjesama, od kojih su mnoge već poznate široj publici poput »Ne postojim kad nisi tu«, »Znao sam« te »Ovo je istina« otpjevana u duetu s Tonijem Cetinskim. U ovom se izdanju Brkljača predstavlja i s nekoliko autorskih skladbi, uz one koje potpisuju Miroslav Rus i Jure Stanić.


Javnosti je mladi pjevač poznat još od vremena pojavljivanja u natjecateljskom showu »The Voice«.


U razgovoru za naš list otkrio je detalje nastanka svoga glazbenog projekta čiji je videouradak za naslovnu skladbu istoimenog albuma sniman u našem kraju.


Prvo pitanje vezano je dakako za sam proces stvaranja albuma. Kako je bilo stvarati nosač zvuka u vrijeme obilježeno pandemijom?
– Krenuli smo raditi album prije ove pandemije, ali ova neka tišina ujedno nam je dobro došla da se okrenemo pisanju novih pjesama. Kako koncerata nema, definitivno smo imali dosta vremena za rad u studiju. Na kraju smo odlučili izdati album »Ostani tajna moga života« u ovo ne baš pogodno vrijeme, ali svejedno smatramo kako glazba i rad na njoj ne treba stati jer ljudima upravo sada treba nešto za opuštanje i zabavu. S druge strane vjerujem da smo uspjeli na lica moje brojne publike izmamiti osmijeh i izazvati trenutak radosti zbog samog albuma.


Neke su pjesme nastale ranije, a jesu li možda neke pjesme ipak nastale pod utjecajem emocija u ovom periodu obilježenom pandemijom?


– Pjesma »Ovo je istina« nastala je u prvom periodu zatvaranja, kad još nismo znali ništa o ovoj pandemiji, ali i cijeloj situaciji koja nas je tada zatekla.
»Ima nešto dobro u lošem, prazne ulice vraćaju mir«, govori stih iz spomenute pjesme, a upravo smo u svemu ovome upoznali sebe u jednoj novoj situaciji.
Pjesma govori i o čovjeku i odnosu čovjeka prema prirodi, onomu što često zanemarujemo i u konačnici uzimamo zdravo za gotovo, a što nikako ne bismo trebali jer na kraju »Priroda pamti, priroda vraća, tko to ne cijeni, taj skupo plaća«.


Premda je teško govoriti o planovima, što biste voljeli realizirati u budućnosti?


– Volio bih samo nastaviti ovako kako sam i dosad, pjevati i biti kreativan. Posljednjih pet godina moga rada i stvaranja bio je dug put, koji se na kraju itekako isplatio. Uvjerio sam se da samo malim ali sigurnim koracima, uspjeh kad-tad dođe. Oko sebe sam okupio ekipu koja me zaista poznaje i zna kako dišem. Krenuo bih svakako od Miroslava Rusa, autora devet pjesama na albumu i koji je meni prije svega veliki uzor, podrška i prijatelj. Tu je svakako i mladi producent Mihael Blum, s kojim je užitak raditi jer smo stvarno kliknuli na prvu. Spomenuo bih i Zvonimira Domazeta te Josipa Cvitanovića, koji je posljednju pjesmu »Ostani tajna moga života« sa snimljenim orkestrom uživo, podigao na jednu zaista višu razinu, kao i ostale glazbenike koji su stvarali cijelu ovu priču. Ali tu je i ostatak ekipe iz Hit Recordsa, kojoj ovim putem zahvaljujem na svemu što su napravili. Snimati dobre pjesme, ostvariti neke nove suradnje, sve je to jedno veliko i nezaboravno iskustvo koje sam stekao radeći ovaj album.


Priča o videospotovima. Kako je osmišljavati priču za videozapise u ovo doba u znaku »novo normalnog«?


– Snimati videospotove u ovo vrijeme, veliki je izazov, ali kad imate odličnu ekipu i suradnike, ništa nije nemoguće. Redatelj Hrvoje Banić i Hit produkcija zaslužni su za većinu mojih spotova. Odradio ih je vrlo profesionalno. Surađivati s njim poseban je gušt jer osim posla, uvijek se nađe vremena i za malo dobre zabave.
Sva će videoizdanja jednog dana biti lijepa uspomena na ovo vrijeme.


Kako se vi privatno a i profesionalno nosite s ovom situacijom koja je obilježena koronavirus krizom?


– Nosim se kao i svi drugi. Nije lako, ali se ne treba predavati. Pozitivno razmišljanje nešto je čime bi se trebao voditi svatko od nas te jednostavno prihvatiti da na neke stvari ili situacije, kao ovo sada, ne možemo utjecati.


Za kraj, imate li poruku sa svoje štovatelje?


– Poručio bih da je vrlo bitno, a pogotovo sada kad živimo u ovom neizvjesnom vremenu, ostati pozitivan i ne nervirati se te na taj način održati i mentalno zdravlje. Sve će ovo jednom proći, a poslije svake kiše dolazi sunce.