Forbesova ljestvica

Jay-Z više nije najplaćeniji hip hop umjetnik na svijetu, ovaj čovjek srušio ga je s trona

P. N.

FOTO/Jay-Z & Kanye West/Wikimedia Commons

FOTO/Jay-Z & Kanye West/Wikimedia Commons

Kanye West najveću zaradu duguje suradnji s Adidasom i vlastitom brendu Yeezy.Jay-Z je prošle godine zaradio 81 milijun dolara, što je 4.5 milijuna više od njegove zarade godinu dana ranije kada je zasjeo na prvo mjesto ljestvice najplaćenijih hip-hop umjetnika na svijetu.


Ovogodišnja zarada mu nije bila dovoljna da si osigura vodeću poziciju jer ga je s trona srušio Kanye West. Reper, dizajner i suprug Kim Kardashian, ove je godine zaradio nevjerojatnih 150 milijuna dolara, zbog čega je Jay-Z pao na drugo mjesto ljestvice, prenosi UNILAD.


Ljestvicu je sastavio Forbes, a razlozi zbog kojih je Kanye ove godine na vrhu su mnogi. Najviše je zaradio zahvaljujući obući koja nosi njegov potpis u suradnji s Adidasom. Za njegov se brend Yeezy očekuje da će ove godine zaraditi više od 1.5 milijardi dolara na prodaji.
Tolika je prodaja reperu osigurala popriličan priljev novca, zbog čega je Kanye po prvi puta na prvom mjestu ove ljestvice. Prošle je godine bio na desetom mjestu sa zarađenih 27.5 milijuna dolara. 


Popularni pjevač Drake, nalazi se na trećem mjestu ljestvice sa zaradom od 75 milijuna dolara. Na petom mjestu ljestvice, našao se i mladi reper Travis Scott koji je zaradio 58 milijuna dolara. 


Na ljestvicu su dospjele samo dvije ženske izvođačice i to Cardi B, koja je ujedno i najmlađa osoba na ljestvici. Pjevačica se nalazi na trinaestom mjestu (28 milijuna), a na dvanaestom se smjestila Nicki Minaj (29 milijuna). 


Forbes je situaciju opisao kao “još jednim prikazom ogromne razlike u zaradi u hip-hop industriji”.