Dora

Jacques o Rokovim šansama: ‘Vratit ćemo Hrvatsku gdje pripada. Idemo po pobjedu’

Ivana Kocijan

Foto Roni Brmalj

Foto Roni BrmaljRoko Blažević, 18-godišnji maturant iz Splita, pomeo je konkurenciju i najvećim brojem bodova žirija i publike osigurao kartu za Izrael. Novopečeni pobjednik Dore 2019. koji je u pjesmi »The Dream« demonstrirao je sve svoje vokalne kvalitete, pobjedom je ostvario san.


– Prije godinu dana Dora i Eurosong su mi bili jako daleko; tek kad sam krenuo sa »Zvijezdama« na RTL-u, mogao sam se vidjeti na Eurosongu – shvatio sam da imam energiju koja se publici sviđa i dobar vokal u koji vjerujem. Jedva čekam nastup. Ideja da se prijavimo je bila Jacquesova, on ju je dosta dugo krio od mene. U medijima je izjavljivao kako ima izvanrednu pjesmu i pravog pjevača za nju pa su mi prijatelji počeli slati poruke i pitati »Jesi li to ti?«, a ja sam odgovarao »Pa ne, rekao bi mi…« i onda se nekoliko tjedana kasnije javio i rekao: Što misliš o tome da odemo na Doru? Prezahvalan sam njemu i cijelom timu, uspjeli smo nešto nestvarno, komentirao je Roko.


Rokov mentor i autor pjesme »The Dream« Jacques Houdek sudjelovanje u Dori nazvao je nezaboravnim iskustvom.
– Imao sam ogromnu vjeru od prvog dana kada sam čuo ovog dečka kako pjeva. Roko ima izuzetno veliku podršku iz cijele regije, a s današnjim danom zaokružit će velik broj fanova u Hrvatskoj koje je stjecao kroz show »Zvijezde«. U »Pinkovim zvezdicama« je pobijedio, tamo su ga prozvali izvanzemaljcem, tako da ima ogromnu fan podršku u Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Makedoniji… Osim onih koji osjećaju i prepoznaju dobru, kvalitetnu glazbu, imat će i podršku cijele regije što je lijepo za bazu bodova na Eurosongu. Strateški gledano mislim da Roko ima velike šanse. Bit ćemo, neću reći ambiciozni, ali puni vjere i idemo tamo po pobjedu, ili po mjesto u Top 5, pa nek’ se mala Hrvatska vrati tamo kamo pripada.