Završen HRT-ova natječaj

Izabrane skladbe za Doru 2020.: Mia Negovetić izvest će pjesmu ‘When it Comes to You’

Ivana Kocijan

Snimio S. DRECHSLER

Snimio S. DRECHSLER

Na popisu pjevača je i izvrsni Damir Kedžo koji će se predstaviti pjesmom »Divlji vjetre«. Boje našeg kraja brani i riječka pjevačica Božidarka Matija Čerina koja će nastupiti u duetu s poznatim istarskim glazbenikom Alenom Vitasovićem, a izvest će pjesmu »Da se ne zatare«RIJEKA  Nakon završenog HRT-ova Natječaja za izbor hrvatske pjesme i predstavnika za pjesmu Eurovizije Dora 2020. koji je bio otvoren od 5. studenoga do 15. prosinca ove godine, Ocjenjivački sud Dore 2020. nakon provedenog postupka žiriranja izabrao je šesnaest skladbi i četiri rezervne pjesme za natjecanje na Dori 2020. koje će se u izravnom prijenosu HRT-a održati 29. veljače 2020. u opatijskoj Sportskoj dvorani Marino Cvetković.


Mlada riječka pjevačka zvijezda Mia Negovetić koja na ovogodišnjoj Dori oduševila nastupom u revijalnom dijelu, na Doru 2020. dolazi kao natjecateljica, a izvest će pjesmu »When it Comes to You«.


Na popisu pjevača je i izvrsni Damir Kedžo koji će se predstaviti pjesmom »Divlji vjetre«. Boje našeg kraja brani i riječka pjevačica Božidarka Matija Čerina koja će nastupiti u duetu s poznatim istarskim glazbenikom Alenom Vitasovićem, a izvest će pjesmu »Da se ne zatare«.
Na Dori će nastupiti i mladi kantautor iz Virovitice Marin Jurić Čivro koji će izvesti pjesmu »Naivno«, splitski pjevač Goran Karan koji će otpjevati pjesmu »My legacy is love«, te 18-godišnji pjevač Edi Abazi koji će se predstaviti pjesmom »Coming home«.


Na Doru dolazi i grupa Colonia koja će kartu za Nizozemsku probati osigurati pjesmom »Zidina«, kao i bivša pjevačica Colonije Indira koja će se predstaviti pjesmom »You Will Never Break My Heart«.


Legendarna pjevačka diva Zdenka Kovačićek otpjevat će pjesmu »Love, Love, Love«, trojac Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe u utrku za titulu pobjednika ulazi pjesmom »Vrati se iz Irske«, dok mladi Zadranin Jure Brkljača na Doru donosi pjesmu »Hajde nazovi me!«.


Mlada pjevačka nada, Splićanka Lorena Bućan predstavit će se pjesmom »Drowning«, dok će osječka afro-soul ethno-beats glazbenica Aklea Neon izvesti pjesmu »Zovi ju mama«.


Zagrebački pjevač Nikola Marjanović predstavit će se pjemom »Let’s forgive«, Đana će izvesti pjesmu »One«, a Bojan Jambrošić pjesmu »Više od riječi«.


Među rezervne skladbe ušla je pjesma »Jušto« koju izvodi cijenjena istarska glazbenica Elis Lovrić, kao i pjesma »Let me Break Your Heart« Marcele Orosi, Crikveničanke koja je donedavno gradila karijeru u Nizozemskoj kao članica grupe Luminize koja je ovog mjeseca najavila kraj svoje glazbene priče. U rezervama je i pjesma »Što si meni ti« zagrebačkog pjevača Dine Petrić te skladba »Zavičaj« poznatog etne vokalno-umjetničke organizacije Singrlice.


– Svim izabranim skladbama, njihovim autorima i izvođačima HRT želi mnogo sreće na natjecanju za Doru 2020. – izboru hrvatske pjesme i predstavnika na Pjesmi Eurovizije 2020. godine, poručuju organizatori.


Jubilarni 65. izbor Pjesme Eurovizije održavat će se u Rotterdamu. Polufinalne večeri na rasporedu su 12. i 14., a finale 16. svibnja.