Mirko i Valerio

Istarski slavuji snimili duet. Pjesmu su posvetili ribarima i legendarnom – Oliveru Dragojeviću

P. N.

Foto Medvid produkcija

Foto Medvid produkcija

Iznimno poštujemo sve što je radio, ali ne smijemo zaboraviti da je slobodno vrijeme upravo koristio za boravak na moru, kažuLegendarni glazbenik Mirko Cetinski te mladi pjevač Valerio Ricchiuto pripremili su pravu glazbenu poslasticu mediteranskog zvuka.
Naime, ova dvojica istarskih slavuja zaslužni su za sjajnu izvedbu pjesme “Partija je stari barba”. Riječ je o mediteranskoj bel canto pjesmi u kojoj se na neki način zrcali priča koja je vrlo česta onima koji žive uz more, na moru ili od mora.


Ribari koji pletu mrežu i odlaze u ribolov svakodnevni su prizori na našoj obali, pa je tako ova pjesma posvećena upravo njima – ribarima, ali i svim mornarima, pomorcima i ljudima koji žive od mora.


„Baš zbog tematike ove pjesme, odlučili smo je posvetiti i legendarnom Oliveru Dragojeviću. Iznimno poštujemo sve što je radio, ali ne smijemo zaboraviti da je slobodno vrijeme upravo koristio za boravak na moru. Oliver je jako volio more i stoga ovu pjesmu posvećujemo i njemu“, složni su Valerio i Mirko.
Glazbu za pjesmu „Partija je stari barba“ napravio je Bruno Krajcar. Za tekst je zaslužan Tonći Žanko, dok je aranžman složio Aleksandar Valenčić.