Eurosong

HRT sudjelovao u izboru švedske pjesme za Eurosong 2023. Odabrana je Loreen

Portal Novi list, Hina

Loreen / Foto Screenshot Facebook Eurovision Song Contest

Loreen / Foto Screenshot Facebook Eurovision Song Contest

Pobijedila je Loreen s pjesmom "Tattoo". Ona je već bila švedska predstavnica na Eurosongu 2012. godineHrvatska radiotelevizija sudjelovala je u subotu navečer u švedskom izboru za pjesmu Eurovizije, popularnom Melodifestivalenu 2023., priopćio je HRT.


Švedska nacionalna selekcija u produkciji SVT-a ( Sveriges Television AB) prenosila je finale natjecanja iz Friends Arene u Stockholmu.


Pobijedila je Loreen s pjesmom “Tattoo”. Ona je već bila švedska predstavnica na Eurosongu 2012. godine, gdje je njena pjesma “Euphoria” prošla sa zapaženim uspjehom.

Ove godine pozvali su osam zemalja sudionica ESC-a da budu dio njihova tima glasovanja.


Među njima je bio i HRT, kojemu je tako pripala čast da svojim glasovanjem sudjeluje o švedskom predstavniku na Eurosongu u svibnju u Liverpoolu.


Osim Hrvatske, glasovali su i žiriji iz Australije, Belgije, Latvije, Malte, Španjolske, Njemačke i Austrije.


Članovi HRT-ova žirija bili su radijske glazbene urednice Đurđica Ivanković i Ema Gross, urednik Željko Mesar, voditelj i glazbeni urednik Dinko Komadina i urednik projekta Dora 2023. i voditelj HRT-ove delegacije Eurosong 2023. Tomislav Štengl. U eter švedskog izbora javljala se voditeljica i novinarka Zlata Mück Sušec.