Dora

HRT objavio kako je glasovala publika, a kako žiri, ovo se neće svidjeti Nini Kraljić

Portal Novi list

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Ne sviđa mi se pjesma tik tok i gotovo. Pomirite se time kako se ja bez beda mirim s tim da samo zato što sam progovorila da nije sve tako divno i krasno iza stagea, poručila je danas Nina KraljićDok se još uvijek ne stišavaju reakcije Nine Kraljić na ovogodišnji izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, na kojoj je pobjedu odnijela Albina Grčić s pjesmom “Tick-Tock”, HRT je odlučio objaviti koliko je glasova pristiglo za pobjednicu i ostale natjecatelje.


Albina je tako dobila ukupno 6.609 poziva gledatelja te 1.688 SMS poruka, dok je drugoplasirana Nina Kraljić imala 3.745 poziva te 1.575 poruka


Ukupan broj poziva i poruka za ostale izvođače dostupan je u tablici koju je objavio HRT.

Od žirija je Albina dobila 78 glasova, a Nina 67, a trećeplasirana Mia Negovetić 67.Nina Kraljić i danas je kritizirala ovogodišnju Doru. Na svom Facebooku osvrnula se na, kako tvrdi, javni linč kojem je izvrgnuta samo zato jer se usudila izraziti mišljenje koje se očito razliku od većine.


“Dragi ljudi, ja ostajem dosljedna sebi sviđalo se to nekima ili ne. Ne muljam niti mislim uljepšavati i pričati očekivane šablone. Imam pravo na svoj stav da mi je Bernarda, Mia i Toma pogotovo scenski i pjevački bio bolji i od mene i od Albine i njima čestitam.


Ne sviđa mi se pjesma tik tok i gotovo. Pomirite se time kako se ja bez beda mirim s tim da samo zato što sam progovorila da nije sve tako divno i krasno iza stagea ili da mi se na vlastitoj jedinoj tonskoj probi puštala pjesma tik tok na vlastite in ear slušalice maltene 10 minuta, a ne moja što stvarno govori o respectu organizatora i to 4 dana prije proglašenja i da bi nasumično izvlačenje rednog broja nastupa bila osnovna korektnost jer je prozirno previše itd. itd. (a nisam ništa ni rekla još što je najbolje i ustvari sam apelirala na HRT i time htjela reći da sam svoje s njima odradila i prerasla napokon) sam u novinama u bulijingu i posvuda u hejt komentarima”, navela je, među ostalim, Nina Kraljić.Poručila je da je sad još više zahvalna na Dori jer je pokrenula projekt koji ju strašno veseli i okuplja ljude oko sebe koji joj skroz odgovaraju privatno i poslovno.


“Maknula sam se ovom Dorom zadnji put od HRTa iz više razloga koji već par godina traju”, poručila je.


Dodala je: “To je također moje pravo da smatram da cenzura i glumatanje ‘bilo je divnoooo ponovilo seee čestitke svimaaaa’ nije za mene ako to ne osjećam, da sam završila prva ne bi to osjećala, ali ionak mi se reklo da neću biti, tako da oni koji briju da se ovdje radilo o pobjedi su fulali poantu.


Osim toga, ja svoje pobjede već imam i to velike koje sam pošteno dobila uključujući nagradu ‘Slavenska nada’ od predsjednika Bjelorusije i Ministarstva kulture, a takve su mi puno bitnije usudim se to reći, na kraju dana već imam Voice iza sebe i Eurosong makar bi se i o tome moglo puuuno pričati.Tu sva priča staje s moje strane. Ja se koncentriram dalje na projekt, na guštanje s ljudima koji imaju sličan stav i uskoro ću staviti Rijeku kao audio van tko ju voli i želi čuti sa normalnijim mixom.


Možete pisati što hoćete ja više nikom ne odgovaram. Niti se moram pravdati ni za što. Žalosno je da živimo u društvu u kojem se uvijek isto priča i radi i očekuje, a čim nije tako odmah u javni linč.


Well, da se zaista želim priključiti mainstreamu moje ponašanje bi bilo potpuno drugačije, vjerujte mi. Očito me nije briga što drugi misle pa čak ni visokorangirani lobiji, pratim sebe i svoju istinu i tko voli nek izvoli. Uživajte u vikendu”, napisala je Nina Kraljić.