The Epic Tour

Grateful Dead opet na turneji, ali samo u video igrici

Hina

Nova igrica nastavak je napora izdavačke kuće Rhino Records koja pokušava oživjeti zanimanje za Greatful Dead i među mlađom publikomLOS ANGELES – Američki rock sastav Grateful Dead, poznat zbog svog jedinstvenog glazbenog stila – mješavini rocka, folka, bluegrassa, bluesa, reggaea, countrya, jazza, psihodeličnog rocka i space rocka – trideset je godina snimao glazbu i održavao koncerte širom svijeta, a sada će se pojaviti i u video igrici.


Tijekom tri desetljeća bend je stekao kultni status i okupio čitavu vojsku sljedbenika poznatih kao »deadheadsi«. Svjetska turneja Greatful Deada trajala je gotovo bez stanke sve do 1995. kad je Jerry Garcia, gitarist benda i kompozitor hitova kao što su »Truckin« i »Casey Jones«, umro od srčanog udara.


Članovi benda su ostali aktivni, ali je Garcijina smrt značila kraj tog benda za većinu deadheadsa. Međutim, svim nekadašnjim obožavateljima predstoji iznenađenje: izdavanje video igrice »Greatful Dead Game: The Epic Tour« koja će biti pokrenuta online 20. travnja.
Nova igrica nastavak je napora izdavačke kuće Rhino Records koja pokušava oživjeti zanimanje za Greatful Dead i među mlađom publikom, budući da su svi deadheadsi već starije životne dobi.Jerry Garcia, Bob Weir, Ron ‘Pigpen’ McKernan, Phil Lesh i Bill Kreutzman različitim su individualnim glazbenim preferencijama stvorili magiju koja je premostila glazbene žanrove, a svoje psihodelično putovanje nesebično su dijelili s deadheadsima kroz 30 godina djelovanja.


Tako su svojim fanatičnim i vjernim obožavateljima dopustili da snimaju njihove koncerte, a od njih 2.350 održanih, snimljeno je čak 2.200.