Noći riječkih trgova

Glazbeni kaleidoskop Francesca Squarcie i Aleksandra Valenčića oduševio riječku publiku

Majda Bembić

Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić

Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić

U raznovrsnom repertoaru mjesto su pronašlei pjesme Franka Sinatre, a Squarcia je odao počast i Oliveru DragojevićuRIJEKA – U sklopu Noći riječkih trgova i plaža riječki Pavlinski trg ugostio je još jednu glazbenu večer. Publika je ovog puta imala priliku uživati u Glazbenom kaleidoskopu u izvedbi Francesca Squarcije i Aleksandra Valenčića.


Prvi je nastupio kao vokalist i virtuoz na violi, a drugi na harmonici i klaviru. Koncert je bio baziran na djelima svjetski poznatih skladatelja s naglaskom na područje Mediterana, naravno uključujući i Hrvatsku.


U raznovrsnom repertoaru tijekom njihovog su koncerta svoje mjesto pronašle među ostalima i pjesme Franka Sinatre, a Squarcia je odao počast i pokojnoj glazbenoj legendi Oliveru Dragojeviću otpjevavši njegovu poznatu pjesmu »Moj lipi anđele« u zanimljivom aranžmanu, samo uz pratnju svoje viole.
Ova zanimljiva glazbena večer, ali i ugodna večernja temperatura na trg je izmamila brojne naše sugrađane, pa su tako terase svih kafića bile pune, a publika je stajala i sa strane i uživala u dobroj glazbi.


Valja spomenuti kako je ovaj renomirani glazbeni dvojac do sada nastupao diljem Europe, a ovoga puta u njihovom glazbenom repertoaru mogli su uživati brojni Riječani i njihovi gosti i to u potpunosti besplatno.


Dobra posjećenost glazbenih večeri na Pavlinskom trgu, dokaz je kako Rijeci treba što više ovakvih događanja.